Второ заседание на Съвместния комитет за наблюдение на ОП за Сътрудничество в Черноморския басейн

На 26-27 февруари в гр. Букурещ, Румъния, се проведе второто заседание на Комитета за наблюдение на ОП за сътрудничество в Черноморския басейн. Програмата се финансира от Европейския инструмент за добросъседство и партньорство и е насочена към постигане на по-силно и устойчиво социално и икономическото развитие на Черноморския регион. В програмата участват десет държави – Армения, Азербайджан, България, Грузия, Република Молдова, Руската федерация, Турция, Украйна, Румъния и Гърция.
На заседанието бяха обсъдени и одобрени документите за първата покана за набиране на проектни предложения по програмата – насоките за кандидатстване, апликационната форма с приложенията към нея и проекта на договор за предоставяне на финансова помощ.
Членовете на Съвместния комитет за наблюдение взеха решение поканата за набиране на проектни предложения да бъде публикувана през м. април, като приоритетно ще се финансират интегрирани проекти (с различни дейности в няколко държави, които заедно постигат дадена цел от трансгранично значение) и такива с минимум три партньора от три различни държави.

Поканата ще бъде публикувана на официалния сайт на програмата: www.blacksea-cbc.net .

Статията е подготвена от Мария Петрова
Мениджър Европейско финансиране към консултантска компания „Енпром“ ООД

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0