Възможност за закупуване на кошери

От понеделник (4 юли 2011г.) пчеларите могат да кандидатстват за купуване на кошери по Националната пчеларска програма Документи се приемат в областните дирекции на фонд „Земеделие” по всички направления до изразходване на общия бюджет за тази година, но не по-късно от 31 август 2011 г.

Към момента свободният финансов ресурс по мерките и секторите на Пчеларската програма е над 265 хил. лв. За финансовата 2011 г. тя разполага с бюджет в размер на 6 млн. 554 хил. лв. По всички мерки до момента са приети 1 433 заявления, които ангажират финансов ресурс от 6 млн. 288 хил. лв. Това означава, че 96% от финансовата рамка на програмата вече е договорен.

Одобреното преразпределение на бюджета ще осигури максимално усвояване на средствата по Пчеларската програма за тази година. Така повече земеделски производители ще се възползват от финансовото подпомагане за сектора.

Пчеларите, които имат подписани договори с фонд „Земеделие”, вече могат да подават заявления за плащане. Преди това обаче, те трябва да са извършили предвидените по договора инвестиционни разходи.

Източник: „ДФЗ“

2 Comments
 1. Reply
  Ивайло Янков 20.01.2015 at 9:59

  Здравейте Мариан,
  Да , ще може да се финансират такива проекти и Мярка 4.1, която ще бъде с по голямо финансиране.
  За повече и по подробна информация заповядайте при нас, тъй като няма как в един имейл да Ви обясня всичко!

 2. Reply
  Мария Атанасова 14.01.2015 at 16:54

  Здравейте,

  Темата е малко старичка, но бих искала да попитам дали все още има подобна програма за подпомагане младите пчелари за закупуване на кошери?
  Въпросът ми е провокиран от това, че популярен сайт преди броени дни написа, че новата програма „Млад фермер“ ще започне през май 2015 г. и броят на кошерите рязко ще се покачи от 35 на 125 броя кошера за участие в програмата.

  Благодаря предварително за отговора.

  П.С. Адмирации на целият Ви екип за това, което правите!

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0