Двама министри ще участват в дебата за ОСП след 2020 г. в Пловдив утре

Регистрираните гости на събитието вече са над 200. Организаторите очакват поне два пъти повече

Министърът на земеделието, храните и горите, Румен Порожанов и министърът за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018, Лиляна Павлова, ще открият първия от серията дебати „ОСП след 2020 – Изборът на България“ утре, 18 май в Пловдив. Събитието ще се проведе от 10 часа в зала Пловдив на Гранд Хотел Пловдив (Новотела). Регистрациите за участие в събитието вече са прекратени, тъй като интересът многократно надвишава предвиденото от организаторите. Ето защо събитието ще се излъчва на живо на интернет страницата на събитието www.bcap.bg, както и на сайтовете на организаторите www.agroinnovations.bg  и www.inteliagro.bg и във Фейсбук чрез стрийминг.

„Този наистина огромен интерес, при това в един доста активен за агробизнеса сезон, ни показва, че браншът е жаден за информация и иска да се включи в сложните процеси на формиране на политиките в сектора. Нас като експерти, познаващи материята и осъзнаващи колко малко е правено до момента, за да бъдат фермерите реално включени в обсъжданията, това може само да ни радва.“ – заяви Светлана Боянова от Институт за агростратегии и иновации.

Държавите-членки, които ще вземат участие в събитието вече са готови със своите позиции за ОСП след 2020 г. Те ще ги представят пред гостите в Пловдив и ще отговорят на техните въпроси в предвиденото време за дискусия. Освен това, най-голямата браншова земеделска организация в Европа, Копа-Коджека, избра  България, за да представи за първи път официално своята позиция за ОСП след 2020 г. именно в Пловдив на 18 май. Програмата на събитието е изключително интересна и интензивна, ще представи различни гледни точки по тази сложна и актуална тема, както и нещо което не е правено до момента – анализ на ефекта от 10-те години членство на България в ЕС върху българското земеделие.

На прага на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и в разгара на дебатите за бъдещето на най-старата европейска политика, този дебат се случва точно на време, а участието на двамата министри, чиито ангажимент ще бъде да защитят земеделието като национален приоритет, е показателно за важността на темата.

Серията дебати „ОСП СЛЕД 2020 – ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИЯ“ се организира от Институт за агростратегии и иновации и ИнтелиАгро с участието на най-голямата земеделска организация в ЕС, Copa-Cogeca.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0