Десетки зърнопроизводители от Монтана са избрали биологичния способ

whatsapp-image-2016-09-19-at-14-12-03Десетки зърнопроизводители от област Монтана са избрали да развиват биологичното земеделие. 109 фермери отглеждат по този способ слънчоглед, пшеница, рапица, царевица за зърно и бял трън. Това разкри в областния център заместник-министърът на земеделието Цветан Димитров при откриване на поредното изложение „Подкрепяме българското“, което е по инициатива на аграрното министерство. 28 производители от областта представиха продуктите си, сред които хляб, яйца, млечни и месни продукти, вино, плодове, зеленчуци, оцет, боза, мед и др.

Цветан Димитров съобщи още, че в периода 2014 – 2016 г. се отчита увеличение на броя на всички категории животни от Областта, заявени за директна подкрепа, като при биволите този ръст достига близо 11 пъти. Брутната добавена стойност в земеделието на област Монтана пък през последните години е нараснала с близо 10 млн. лв. По думите му в региона се развива разнообразна земеделска дейност и е пример за това как всяко селскостопанско производство може да намери своето място.

Заместник-министърът каза още, че целта на Кампанията е да се покаже на гражданите, че българският земеделски производител предлага продукция, достойна за нашия пазар. Според него, все повече български стоки трябва да бъдат предлагани по магазините, тържищата и пазарите. Той припомни, че Министерство на земеделието и храните подкрепя и законодателно хранително-вкусовата промишленост в страната.

На срещата със земеделски производители присъстваха и народният представител Десислава Атанасова,   областният управител Ивайло Петров и заместник-кметът на Монтана Станислав Станоев.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0