Десислава Танева: Електронният контрол на храните ще намали корупцията

Десислав Танева„Ще продължа да работя за публична електронна система за контрол на храните, независимо от позицията която заемам.“ Това обеща министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева пред бизнеса по време на честването на Деня на хранително-вкусовата промишленост. Танева е убедена, че контролът на гражданите върху държавните системи ще намали корупционния натиск.

Хранително-вкусовата индустрия ще получи държавна подкрепа, за да представи страната ни на най-важните изложения, заяви министърът. По думите й браншът има изграден висок административен и научен капацитет, а някои български предприятия произвеждат най-добрите храни в Европа и света.

През последните две години България бележи ръст във всички производства на земеделски суровини и храни. „Независимо от трудния етап в сектора, поради общата финансова криза, страната ни има високи показатели при производството на месни и млечни продукти, в хлебната промишленост и при плодовете и зеленчуците“, уточни тя.  Десислава Танева посочи, че за първите осем месеца на 2016 г. има увеличение с 1.2 % при  производството на всички месни продукти, с 1 % при млечните, а преработката на сурово мляко се е увеличила с 6.5 %.

По време на официалната церемония по случай Деня на хранително-вкусовата промишленост , министър Танева връчи награди и почетни грамоти на индивидуални и колективни членове на Съюза по хранителна промишленост.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0