Договорите за одобрените по лозарската мярка 44 проекта вече са готови

Държавен фонд „Земеделие“ кани земеделските стопани, одобрени по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя, за подписване на лозядоговори. Преди дни беше обявено класирането на общо 44 проекта за финансовата 2016 година по мярката от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Финансовата помощ на допустимите заявления е на обща стойност 19 983 846 лв., при обявен за 2016 г. бюджет от 20 352 792 лева.

Дейностите по мярката, за които ще бъдат подпомогнати лозарските стопани, са: засаждане на лозя с права от Националния резерв; презасаждане с или без промяна на местонахождението; изграждане на  системи за капково напояване и изграждане на противоерозионни съоръжения. В срок до два месеца след подписването на договорите кандидатите ще могат да подават заявления за авансово плащане.

Припомняме, че в края на януари приключи приемът на заявленията за 2016, 2017 и 2018 година, за които от ЕК са предоставени три отделни бюджета. Националната лозаро-винарска програма е насочена към повишаването на конкурентоспособността на българските лозари и ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 година. Финансирането на мярката е от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, като целта е повишаването на конкурентоспособността на българските лозари.

Предстои публикуването на класирането на заявленията за 2017 г. и 2018 година след финализиране на извършваните проверки.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0