Допълнителни точки за нови и биопроизводители ще дава Лозаро-винарската програма

Десислава Танева

Националната лозаро-винарска програма ще дава предимство на кандидати, които до момента не са били финансирани. Това съобщи земеделският министър Десислава Танева по време на конференция „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“, която се проведе в Интер Експо Център.

Приоритет ще се дава още на биологичните производители, както и на тези, които са закупили право на засаждане. Допълнителни точки ще има и за проектите от Северозапада.

Наредбата за прилагане на новата лозаро-винарска програма предстои да бъде обнародвана, след като дебатите по нея в работните групи приключиха вчера.

Министър Танева каза още, че лозаро-винарската програма се прилага много успешно, но и тя като Програмата за развитие на селските райони, през последните години е недостатъчна като бюджет, за да удовлетвори всички искания. Тя поздрави всички оператори в сектора за добрата работа, за добрите резултати и за това че брандират страната ни на Европейския и световен пазар, с едни от най-добрите вина.“

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0