До 18 февруари Фондация „Америка за България“ набира животновъди и зърнопреработватели за обучение в САЩ

Още 5 дни останаха до крайния срок за кандидатстване по обучителната програма на Фондация „Америка за България“ – „Лидери в земеделието“. За трета поредна година фондацията ще изпрати отвъд Атлантическия океан 16 български специалисти от аграрния сектор. Целта на програмата е да подкрепи развитието на модерно и конкурентно земеделие в България.

Кандидати за програмата се набират до 18 февруари 2018 г. Подробна информация за условията и начина на кандидатстване е публикувана на Интернет страницата на Фондация „Америка за България“. Обученията в САЩ се администрират от Института за международно земеделие „Норман Борлауг“ към Университета „Тексас А&M“. Това е един от водещите аграрни университети, който през последните години отделя най-голям бюджет за изследвания в областта на земеделието в САЩ.

Участие в програмата „Лидери в земеделието” могат да вземат български фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори. В рамките на около две седмици участниците ще преминат интензивни групови обучения в САЩ. През 2018 г. те ще се обучават в две основни направления – месодайно говедовъдство и преработка на зърнени култури. Българските фермери ще се запознаят със съвременните маркетингови стратегии и иновативни подходи за добавяне на стойност към земеделската продукция.

От 2009 година досега повече от 185 български специалисти от сектор земеделие са преминали  обучение в САЩ по различни програми на Фондация „Америка за България“. Фондацията е подпомогнала проекти на обща стойност 7.5 милиона долара в областта на земеделието.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0