ДФЗ стартира договорирането по мярка 6.1 от 11 януари

Ранкирането по подмярка 4.2 също започва от идния понеделник

От 11 януари стартира договорирането по подмярка 6.1, а до средата на февруари ще бъдат подписани договорите до бюджета от 35 млн. евро, съобщи на пресконференция днес в аванс изпълнителният директор Румен Порожанов. В събитието взеха участие също премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Десислава Танева.

Бойко Борисов, Румен Порожанов, Десислава ТаневаРазглеждането на подадените заявления по подмярка 6.1 се е забавило, тъй като в края на 2015 г. приоритет за Фонда е било разплащането на реализираните проекти по ПРСР 2007-2013 г. Забавянето се дължи и на констатирани по време на проверките при някои проекти порочни практики, като например създаване на зайцеферми, които реално не съществуват. Такива проекти ще отпаднат, категоричен бе Порожанов.

На пресконференцията стана ясно още, че от 11 януари започва и ранкирането на подадените проекти по подмярка 4.2. Разчетите на ДФЗ са обработката на заявленията да приключи до 2 февруари.

Румен Порожанов допълни, че се прави анализ на ситуацията по подмерки 4.1 и 4.2 във връзка с големия брой подадени проекти с многократно надвишаващи определения бюджет заявени разходи. Министър Десислава Танева уточни, че предвид огромния интерес към подмерките след всеки прием е направен анализ и са взети решения за промени в условията. И двете подмерки са включени в индикативния график за прием и през 2016 година, като те ще бъдат отворени при променените вече условия. Според ръководствата на МЗХ и ДФЗ така ще бъде задоволен целият инвестиционен интерес на земеделския бранш.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0