Д. Танева: До края на юли ще бъде приета наредбата по мярка 7.2

index1“130 проекта за над 28 млн. лв. са одобрени по Програма за развитие на селските райони (2014-2020г). в oбластите Видин, Враца и Монтана. Проектите са по две от най-атрактивните мерки – 4.1 „Инвестиции в материални активи“  и 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“.  Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева на среща с агробизнеса  от Видин, Враца и Монтана.

Тя запозна публиката с предстоящите приеми по новата Програма, като уточни, че бюджетът по нея е 2,9 млрд. евро.  Предстои прием по мерките 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, 4.1„Инвестиции в материални активи“, 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“, 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ и 9 „Учредяване на групи и организации на производителите“, информира министърът. По думите й до края на месец юли трябва да  приключи процедурата за приемане на Наредбата по мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Министърът на земеделието отчете, че по старата Програма в тези три области са влезли над 350 млн. лв., като са изпълнени 1060 проекта. Най-много са изпълнените проекти на територията на Област Монтана – 404 проекта на стойност над 150 млн. лв.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0