Д. Танева: Земеделието е във възход, Агра 2016 го показва

147 млн. лв. ще бъдат изплатени до края на седмицата за стопанствата в Натура 2000 и необлагодетелстваните райони

откриване на Агра 2016Българското земеделие е във възход в производството на почти всички отрасли за 2015 година и големият интерес към изложбата Агра го показва. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при официалното откриване на 25-тата Международна селскостопанска изложба „Агра“ 2016. Тя уточни, че въпреки трудностите, които срещнаха земеделските стопани през изминалата година, се отчита ръст  на всички видове животни, с изключение на млечното говедовъдство. Министър Танева отбеляза, че благодарение на стартиралите през 2015 г. две нови схеми за обвързана подкрепа, се отбелязва ръст и в броя на животните под селекционен контрол.

„За изминалата година отчитаме също най-висок ръст в биологичното производство, както и увеличение с над 30 % на операторите в системата на контрол. При трайните насаждения и зеленчуците отбелязваме по-слабо увеличение в производството“, каза още Десислава Танева.

откриване на Агра 2016

В края на тази седмица според индикативния график ще бъдат разплатени още 143 млн. лв. за стопанствата в необлагодетелствани райони и попадащите в Натура 2000.

 

С общо 670 фирми от 29 държави стартира тазгодишното мега изложение в Пловдив, което включва изложбите Агра, Винария, Фудтех и Хорека. Само в Агра компаниите, които участват са 440.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0