Д. Танева: Общините ще кандидатстват за 170 млн. евро през юни 2016 г.

До 2020 г. те ще разполагат с 1 млрд. евро

Д. Танева, Сдружение на общинитеПрез месец юни 2016 г. планираме мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от ПРСР 2014-2020 г. ще бъде отворена. Бюджетът ѝ ще е 170 млн. евро. Това съобщи земеделският министър  Десислава Танева по време на  дискусионен форум „Общините през програмен период 2014 – 2020“, организиран от Националното сдружение на общините.

По мярка 7.2 от ПРСР 232 общини ще могат да кандидатстват за строителство, реконструкция, рехабилитация на пътища, улици, тротоари; изграждане, реконструкция, рехабилитация на водоснабдителни системи, паркове, площади, улично озеленяване, както и изграждане, реконструкция и ремонт на социална инфраструктура. Министър Танева допълни, че основната разлика в новия програмен период на ПРСР е с бюджета по общинските мерки да бъдат подкрепени по належащи социални нужди, за да може повече хора в малките населени места да имат достъп  до тях.

До 2020 година общините в селските райони ще разполагат с близо 1 млрд. евро по ПРСР и Програма „Морско дело и рибарство“, както и по Европейските структурни инвестиционни фондове (ЕСИФ). Тя подчерта, че по мерките и от двете програми, чиито бенефициенти са общините, има увеличени бюджети.

По Програма „Морско дело и рибарство“ в този програмен период няма да бъдат изграждани нови рибарски пристанища, а ще бъдат модернизирани вече съществуващите в Балчик, Варна, Созопол и Несебър, информира Танева.

Относно предложението на ЕК за Регламент на Съвета на министрите за  определяне на риболовните възможности за Черно море, министър Танева заяви, че страната ни води преговори с Комисията да няма нулева година за улов на калкан.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0