Д. Танева: Отчитаме ръст в производството на българските храни

Кампания "Избери българското"

Вносът на агнешко месо варира на 8 до 10% годишно

За 2015 година отчитаме ръст в производството на почти всички български храни. Това заяви министърът на земеделието и  храните Десислава Танева на пресконференция на тема: „Великден с български яйца и козунаци“ от кампанията „Купувам българско“. Родните храни са произведени по всички изисквания за качество, по най-високите стандарти, с традиционните вкусови качества. Министърът на земеделието и храните  призова и други производители да се включат в кампанията.

Десислава Танева съобщи, че вносът на агнешко месо у нас варира от 8 до 10 % годишно, като около Великден се отчита най-активният внос. У нас има внос на агнешко от Румъния, но няма традиционния вкус, който българинът очаква. „На пазара има и замразено новозенландско месо, но най-предлагано е българското. Всеки потребител трябва да изисква произхода на продукта, които купува“, обясни Танева. Тя допълни, че в новия Закон за храните се предвижда свежото месо в търговската мрежа да бъде на отделен щанд.

От стартирането на кампанията са отпечатани над 10 000 000 стикера, с които се отличават фирмите, включили се в кампанията. „Купувам българско” се осъществява с подкрепата на Асоциацията на млекопреработвателите в България и Националната асоциация на млекопреработвателите, Сдружение “Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите” и други.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0