Едва 4 000 малки стопанства ще получат финансиране по мярка 6.3

Едва 4 000 дребни производители ще имат шанс да получат финансиране по мярка 6.3 „Стартова помощ за малките стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони. Това е броят на всички, които ще бъдат одобрени до 2020 година. Това стана ясно на семинара на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ), който се проведе вчера в Пловдив и бе част от деловата програма в първия ден на селскостопанската изложба Агра. Главният експерт в МЗХ Антон Чаракчиев посочи, че вероятният брой на всички стопани, които отговарят на условието фермите им да са със стандартен производствен обем от 7 999 евро, са 50 хиляди.

Мярка 6.3 ще бъде отворена през април, а до седмица в сайта на земеделското министерство ще бъде публикувана проектонаредба за условията по прилагането ѝ. Чаракчиев посочи, че интересът към 6.3 е много голям, така че той очаква поне 5 000 производители да кандидатства при този първи прием. Както вече е известно, НССЗ ще разработва безплатно проекти на малките стопани.

Едно от условията, на които трябва да отговарят кандидатите, е да могат да докажат с документи, че 33% от доходите им през предходната година са от земеделска дейност.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0