Енергетиката става все по-зелена

Енергетиката в България генерира над 75 % от вредните парникови емисии и работи предимно с вносни суровини. Целите, които стоят пред нас, и необходимостта от модернизация на енергийния сектор, поставят естествените възобновяеми източници във водещи позиции в енергийния микс на страните от Югоизточна Европа.

Тези тенденции са вече реалност и се наблюдава силен интерес от чуждестранни инвеститори в нискоемисионни зелени технологии. Доказателство за това са имената на водещи компании, които ще вземат участие в Изложбата за енерийна ефективност /ЕЕ/ и възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/, която ще се проведе в периода 13-15 април 2011, в ИЕЦ – София. Сред изложителите са: Enercon, Global Wind Power, Fronius, Hyundai, Phono Technologies, Franki Grundbau, Eurosol, Siemens, Solea, PowerWind, както и много други български фирми – Невен Зиг Солар, Интелстав, Лонгман, Крис 94, Електро-Соларни Системи, motto engineering, К.А.Технолоджи, Sme Wind, СоларЕнтърпрайз, Евро Алианс Инженеринг, Чарджър Декор, Ecoconcept, Гомапласт и др. Те ще представят своите най-нови разработки за производство на енергия от слънце, вода, вятър, биомаса и отпадъци и ефективни решения за намаляване на енергийната консумация. Ще има и групови участия от Австрия, Испания, Китай, САЩ, Словения, Чехия и Финландия  –  съобщават организаторите от Виа Експо.

В конгреса над 50 лектори ще представят най-съвременните постижения, проблеми и техните решения. Темите в програмата са: финансиране на ВЕИ и ЕЕ проекти, eлектричество от ВЕИ, интелигентни преносни мрежи, ВЕИ отопление и охраждане, пасивни сгради, електрически превозни средства. За представители на общинските администрации ще има специална сесия, на която ще се представят реални примери от практиката на общини от Европа, използващи различни ВЕИ и ползите от това.

Отпадъците са голям проблем за околната среда и интелигентното им използване е решение за това. В сесията „Производство на енергия от отпадъци“ ще вземат участие лектори от 10 държави, които ще споделят своя опит и практики.

За първи път паралелно на конгреса и изложбата за ЕЕ и ВЕИ ще се проведе и Международната изложба и конференция „Save the Planet“ – управление на отпадъците и тяхното рециклиране. Страна във фокус е Австрия, а стратегически партньор – Холандия.

На събитията ще присъстват инвеститори, специалисти и представители на общини, държавни институции и браншови асоциации.

За трета поредна година Finansirane.eu е медиен партньор на конгреса и препоръчваме на всеки който се вълнува от материята да го посети. Ние ще бъдем там и ще се радваме на възможността да се запознаем лично ;).

За повече информация: www.viaexpo.com

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0