ЕС ще финансира „зелени“ и иновативни проекти в строителството

Тази седмица Европейската комисия (ЕК) публикува покана за предложения за екологично иновативни проекти, които ще получат финансиране по програмата за конкурентоспособност и иновации в ЕС, съобщават от комисията.

Инициативата е насочена към компании и организации от частния сектор, които са разработили екологичен продукт, услуга, практика за управление или процес с доказана ефективност, който обаче все още не е развит и предложен на пазара поради различни трудности.

От комисията ще предоставят финансиране за преодоляване на въпросните трудности, за да може продуктът да бъде успешно маркетиран.

Програмата тази година е фокусирана към сектора на строителството. Проектите трябва да са в областта на иновативните строителни продукти или процеси в контекста на устойчивото развитие в сектора. Успешните проекти може да касаят иновативни строителни материали, продукти и услуги, насочени към качеството на въздуха в помещенията, ефективното използване на водните и енергийни източници или адаптация към промените в климата.

Експертите от ЕК ще оценяват процеси, продукти, строителни услуги и интегрирани подходи както за жилищното така и за нежилищното строителство.

Наред с екологичните предимства предложените проекти трябва да демонстрират развитие в контекста на политиката и приоритетите, целите и законодателството на ЕС, да показват степента на иновативност и приноса си към техническото развитие в сектора, казват от комисията.

Източник: www.investor.bg

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

2 Comments
 1. Reply
  Иавайло Здравков 08.12.2009 at 17:19

  Здравейте Николай,

  Всички предварителни разходи свързани със соларен одит, технически проект, проект за финансиране са Ви признати и възстановими разходи по програма „РСР”, Мярка 312 след като проекта Ви бъде одобрен.

  Има и вариант тези разходи да Ви се финансират напред, по програма на Испанското правителство, където имаме изградени партньорски отношения.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 2. Reply
  Николай 08.12.2009 at 14:26

  Имали предвидено финансиране в проекти за електроцентрали от слънчеви батерии

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0