Животновъдите ще решават как да бъдат разпределени 11 млн. лв. европейска помощ

Животновъдите трябва спешно да предложат на Министерството на земеделието, храните и горите как да бъдат разпределени 11 млн. лв. Средствата представляват извънредна европейска помощ за сектора, която трябва да се консумира най-късно до 30 септември. Въпросът за разпределяне на субсидиите бе повдигнат от министъра на земеделието, храните и горите по време на Консултативния съвет по животновъдство, в който взеха участие освен представители на бранша и ръководствата на ДФ „Земеделие“ и Българската агенция по безопасност на храните.

Теми на дискусия по време на Консултативния съвет бяха също специфичните изисквания на производство, събиране, транспортиране и преработка на сурово краве мляко, предлагането на пазара на мляко и млечни продукти и официалния им контрол.

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов заяви, че ще положи всички усилия да бъдат възобновени външни пазари за износ на живи животни, като се фокусира върху този към южната ни съседка Република Турция.

Участниците обсъдиха и условията и реда за прилагането на схемите за директни плащания за кампания 2017 г., както и прилагането на мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0