“Жокер” за 10 млн евро се предоставя на малките и средни предприятията от граничните райони между България и Гърция.

Отворена за кандидатсване е покана по приоритетна ос 1: „Конкурентен и иновативен трансграничен регион“  от Програма за сътрудничество INTERREG V-A Гърция –България 2014-2020.

[box type=“info“ align=“alignleft“ class=““ width=““]По-бърз растеж, повишаване на производителността, достъп до нови пазари са само част от крайните резултати, които одобрените кандидати ще постигнат. За целта фирмите от двете страни на границата трябва да разработят съвместни проекти за повишаване на конкурентоспособността си чрез партньорство и сътрудничество.[/box]

            В периода 08.03.2019 г. – [tooltip text=“10.05.2019 г.“ gravity=“nw“]Не чакайте последния момент за да подготвите документите.[/tooltip] желаещите ще могат да представят своите инвестиционни намерения, за одобрение от програмата. Която предлага да финансира всичко необходимо за успешната им реализация . От покупка на сгради, машини,транспортни средства, работна ръка,софтуер, външни консултантски услуги ( от всякакъв характер) до разходи за маркетинг и рекла,участия в бизнес събития и иниациативи.

 Общите разходи по едно проекто предложение трябва да са в интервала от 300 000 евро до 600 000 евро. При максимален интензитет на помощта, осигурен от програмата до 65%. С максимална продължителност до 3 години.

Изисква се основната дейност на кандидатите  да е свързана с отраслите производство на хранителни продукти, производство на тъкани, здравеопазване, производство на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти, производство на строителни изделия от неметални минерални суровини, събиране и рециклиране на материали, устойчив туризъм, култура. И да я осъществяват  на територията на допустимите по програмата райони. Необходимо е и да са регистрирани в същите райони или да имат регистриран клон на тяхна територия.

[box type=“info“ align=“alignleft“ class=““ width=““]За България това са областите Хасково, Смолян, Кърджали и Благоевград, за Гърция  – префектурите Еврос, Ксанти, Родопи, Драма, Кавала, Солун и Серес.[/box]

С приоритет ще се разглеждат проекти, в които участва поне едно производствено предприятие.

Възможност за “летящ старт” се осигурява и за ново стартиращи фирми ( с по-малко от 1 година история), за които е отделен 30% от общия бюджет.

Очаква се финансиране да получат около 80 фирми от двете страни на границата.

Искаш повече информация? Можеш да я получиш веднага като се обадиш на експертите от консултантска фирма novek

[button color=“blue“ size=“medium“ link=“https://novek.bg/contacts/“ icon=“fas fa-phone“ target=“false“]ОБАДИ СЕ СЕГА НА 02 489 69 59[/button]

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0