ЗАНАЯТЧИИТЕ ПОЛУЧАВАТ ВИСОК ШАНС ЗА ФИНАНСИРАНЕ ПО МЯРКА 6.4 ПРЕЗ 2018 ГОДИНА

През настоящата 2018 година подмярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ ще дава висок шанс за финансиране на Занаятчии. Основното изискване към проектите е, инвестицията да се извършва на територията на селски район. Финансовата помощ за одобрените проекти е в размер до 200 000 евро от изразходените финансови средства.

Тазгодишният прием по 6.4 предвижда отделен, немалък бюджет за занаятчиите, както и отделни критерии за оценка, с цел да се класират повече проекти, свързани със занаяти. Същевременно се очаква напливът на проекти точно в този сектор да бъде най-малък, и респективно кандидатите да имат най-голям шанс за класиране.

Максимален приоритет сред проектите на Занаятчиите ще притежават тези, чиито дейности са насочени изцяло към народни художествени занаяти:

  • Художествена обработка на кожени изделия, дърво, камък или керамика;
  • Изработване на изделия от ковано желязо или кожа, дървени съдове и предмети за бита, както и
  • Звънчарство; ножарство; везбарство; грънчарство; ръчно килимарство; бакърджийство и пр.

Приоритет ще получават и проектите, включващи демонстрации на занаятчийски дейности.

Допустими за финансиране разходи по подмярка 6.4 са закупуването и/или изграждането на нов недвижим имот, както и ремонтирането на недвижим имот. Още, могат да се закупят всички необходими за осъществяването на основната дейност материални и нематериални активи. Допустими са и разходите за хонорари на архитекти, инженери, консултанти и пр.

С цел подпомагане на кандидатите по подмярка 6.4 през 2018 година, създадохме новата онлайн платформа RISUKU. На посочения по-долу линк може да разберете повече за това, как да финансирате своя проект, свързан със занаятчийска дейност:

Занаяти по мярка 6.4 от ПРСР – традиции и бизнес с висок шанс за успех

[button color=“red“ size=“medium“ link=“https://risuku.eu/portfolio-items/%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%8F%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%BC%D1%8F%D1%80%D0%BA%D0%B0-6-4/“ icon=““ target=“true“]НАУЧИ ПОВЕЧЕ[/button]

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0