Заредиха ИСАК с данни за субсидираните площи

земя, ниваСъс заповеди на министъра на земеделието и храните са одобрени окончателния специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания`2015 и окончателният специализиран слой „Постоянно затревени площи” за 2016 г., съобщиха от МЗХ. Заповедите са в изпълнение на Наредба № 105 от 2006 г. за условията и реда за създаване, поддържане, достъп и ползване на интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК).

Данните от двата специализирани слоя са предоставени на Разплащателната агенция за зареждане в ИСАК с цел обезпечаване на приема на заявления за подпомагане по кампания за директните плащания през 2016 година, както и за извършване на задължителните кръстосани проверки на подадените през 2015 заявления за подпомагане. На тази бази предстои да се извърши окончателна оторизация и плащания на площ за миналогодишната кампания.

Разплащателната агенция, при необходимост, ще извърши корекции в направените до момента плащания по схемите и мерките за подпомагане на площ. Допълнителни субсидии ще бъдат изплатени на земеделските стопани, на които първоначално е изплатена по-малка сума, а на стопаните, при които се установи, че е изплатена по-голяма сума ще се предприемат стъпки за нейното възстановяване.

При несъгласие, с резултатите от извършените от Разплащателната агенция окончателни плащания на площ, стопаните ще имат възможност да го оспорят чрез обжалване на издаваното от агенцията официално уведомително писмо, в което същите са посочени.

Предстои изпращане на отговори на всички подадени възражения срещу проекто обхвата на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2015, като тези отговори няма да подлежат на обжалване.

На оспорване пред Върховния административен съд на Република България подлежи заповед № РД 46-236 от 01.03.2016 г., в едномесечен срок от съобщението за издаването й, а за подалите възражения този срок е 14 дни от получаване на отговора на възражението.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0