За всички, които искат субсидии за ВЕИ и Туризъм

Приятели, стартираха дълго очакваните наредби 312 и 311 по програма „Развитие на селските райони“

За какво мога да получа безвъзмездни средства?

 • Изграждане, реконструкция или ремонт на сгради, помещения и друга недвижима собственост. Тук можете да финансирате изграждането на (Фотоволтаична централа, производство на био газ, палети, ВЕЦ – централи, вятърна енергия и всичко що е ВЕИ. Програмата финансира също и изграждане на хотел за селски туризъм до 20 стаи. Вашия проект трябва да се изгради в една от приоритетните общини, които можете да видите на нашия уебсайт.
 • Закупуване на транспортни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността. Можете да получите средства за необходимите превозни средства за целите на проекта, тоест ако Ви трябва специално превозно средство да развеждате гостите на вече изградения хотел може да бъде финансиране по програмата;
 • Закупуване на машини, съоръжения и оборудване, включително и компютърен софтуер и специализирана техника на пазарната стойност на активите. Примерен допустим разход е закупуването на хотелски софтуер, който ще Ви е нужен за управлението на вашия хотел. Допустимо по програмата е закупуването на панели и оборудване за построяване на ВЕИ централа, без ограничение на типа суровина, от която ще произвеждате възобновяема енергия;
 • Закупуване на коне за неземеделска дейност;
 • Общи разходи, свързани с консултации, хонорари за правни услуги, архитекти, инженери, разработване на продукти, разработване и въвеждане на системи за управление, разработване и разпространение на рекламни и информационни материали, придобиване на патентни права и лицензи, необходими за изготвяне и изпълнение на дейностите по проекта.

Възстановими разходи по програмата са:

хонорарите на консултанта, който ще изготви проекта за финансиране, соларния одит, който е необходим за изграждане на „Фотоволтаична“ централа, Сертификати като, ISO, GMP и т.н, възстановяване на средствата за инженеринг на вашия проект и пр.

Посочените по горе дейности са основни и ориентировъчни за да придобиете представа за какво точно може да се вземат средства има и много други.

На какви изисквания трябва да отговарям за да мога да получа средства?

 • Микропредприятия по смисъла на Анекс І от Регламент (ЕО) №364/2004 на Комисията от 25 февруари 2004 г., изменящ Регламент (ЕО) № 70/2001 на Комисията от 12 януари 2001 г. относно прилагането на членове 87 и 88 от Договора за създаване на Европейската общност по отношение на държавната помощ за малките и средни предприятия. Казано по друг начин трябва да регистрирате нова фирма с персонал до 10 човека със седалище или клон съответната приоритетна община;
 • Не са регистрирани земеделски производители по реда на Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители, в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) или по Закона за тютюна и тютюневите изделия;
 • Нямат изискуеми задължения към Държавен Фонд „Земеделие“;
 • Не са в открито производство по несъстоятелност или не са обявени в несъстоятелност;
 • Не са в производство по ликвидация;
 • Нямат изискуеми публични задължения към държавата;

Колко средства мога да получа по съответната програма?

 • Финансовата помощ е в размер на 70 на сто от одобрените разходи, но не повече от левовата равностойност на 200 000 евро – Това означава, че Вие можете да получите финансиране,

Пример 1: Ако инвестицията Ви е на стойност 100 000 евро., Вие ще получите 70 000 евро. останалите 30 000 евро. ще трябва да осигурите със собствени средства или от друга финансова институция.

Пример 2: Ако проекта Ви е на стойност 1 000 000 евро. Вие ще вземете от програмата 200 000 евро;

 • Участието на кандидата може да бъде само в парична форма – Това означава, че Вие не можете да съфинансирате вашия проект под форма на натура или каквато и да е друга форма освен парична;

Finansirane.eu препоръчва да кандидатствате с проект за около 300 000 EUR. Това е оптималният размер на инвестиционния проект, при който кандидатствате за максималния размер на субсидия и максималното процентно съотношение субсидия – съфинансиране.

409 Comments
 1. Reply
  П.Тодорова 03.04.2018 at 9:37

  Привет!
  Интересува ме дали има програма за изграждане и развитие на развъдник за раци, съответно какви са критериите и изискванията! Налично собствено място (4,5 дка) с ествествен водоем (река). Благодаря Ви предварително!

 2. Zdr iskam da izgrada hotel ili ka6ta za gosti na 3km ot tryavna imota 1500kvadrata ima stara ka6ta i druga prestroika plevnya cyalata e v kamak kak moga da kandidatstvam

  • здравейте,
   тази идея би могла да бъде реализирана по Програма за развитие на селски райони, при положение, че инвестицията Ви се осъществява в допустим за финансиране селски район.
   Допустимите общини бихте могли да видите на следния линк: http://goo.gl/cjkAk9.

 3. Reply
  иван николов 14.07.2016 at 10:33

  Здравейте. Искам да направя къща за гости, или малък хотел за селски туризъм в село Горун, община Шабла област Добрич. Какво бихте ме посъветвали?
  Благодаря

 4. Reply
  Габриела Филипова 02.06.2016 at 18:50

  Здравейте, бих искала да кандидатствам за финансиране на проект „Къща за гости“ с. Борики, обл. ГГаброво. Допустимо населено място ли е за финансиране по горепосочената мярка? Благодаря предварително.

  • Здравейте,
   община Габрово не е в списъка с допустими за финансиране общини. В рамките на област Габрово, допустими за финансиране са следните общини: Дряново, Севлиево, Трявна.

 5. Reply
  Теодор Гаврилов 28.03.2016 at 12:21

  Здравейте, от много време искам да стартирам един мой проект за семеен бизнес, но както винаги финансирането е проблем или по- точно, по-голямата част от него. Искам да отворя и разработя малка транжорна с фирмен магазин с цел разширяване и създаване на собствена марка. Питането ми е дали мога да се възползвам от някоя програма и евентуално да се срещнем за разговор.

 6. Reply
  Даниела Недялкова 01.02.2016 at 22:07

  Здравейте,
  миналата година придобихме семеен хотел, който се намира в гр.Несебър. Искаме да го обновим, да направим ремонт и подменим соларната система на хотела. Въпроса ми е: можем ли да кандидатстваме по програма за „Развитие на селските райони“? Ако -да, какви са условията и сроковете и как мога да придвижа нещата за участие?
  Предварително Ви благодаря

  • Здравейте,

   дейностите, за които искате финансиране са допустими по ПРСР- мярка 6.4. По тази мярка има изискване, инвестицията да попада в допустим за финансиране селски район. Община Несебър е допустима за финансиране, НО град НЕСЕБЪР попада в списъка с населени места и курортни селища с развит масов туризъм, които НЯМА да бъдат подпомагани за туристически дейности.
   В тази връзка, не мога да Ви предложа друга програма, финансираща този тип дейности.

 7. Reply
  milena dimitrova 12.11.2015 at 19:51

  zdraveite iskam da kandidatsvam po proekt za otglejdane na padpadaci kakvo trqbva da napravq

 8. Reply
  Мариян Печовски 04.11.2015 at 7:35

  ЗДРАВЕЙТЕ, мога ли да кандидатствам по няколко проекта в различни общини и колко пъти…

  • Reply
   Камелия Димитрова 05.11.2015 at 9:16

   Здравейте Мариян Печовски,
   След одобрение, реализиране и отчитане на проект по дадена мярка от ПРСР 2014-2020, се допуска ново кандидатстване с нов проект, за различен обект до размера на максималните допустими разходи определени за конкретната мярка за целия период на програмата. За повече информация, запазете час за консултация като се свържете с нас – 02 489 69 59.

 9. Reply
  Петя Тенева 05.04.2015 at 21:14

  Здравейте! Искаме да закупим готова къща в с. Ясеново, община Казанлък и да я преобразим в къща за гости? Интересува ме дали е възможно и ако да, колко процента от крайната сума може да се отпусне?

  • Reply
   Ивайло Янков 06.04.2015 at 15:52

   Здравейте Петя,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за програмата. Тях може да видите тук: https://finansirane.eu/?p=310
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 10. Reply
  Hamide Mollova 19.03.2015 at 9:17

  zabravih da dobavq za fotovoltaicit kam obstina Sliven-s.Novacevo

 11. Reply
  Hamide Mollova 19.03.2015 at 9:13

  Imam gotov proekt za fotovoltaici-186kv,no ne moga da go realiziram, bihte li mi predlojili nqkakvo finansirane?

 12. Reply
  Татяна Иванова 29.01.2015 at 10:35

  Здравейте,аз съм от град Ямбол.Семейството ми има ресторант в центъра на града.От известно време обсъждаме идеята, за гурме кухня,модернизиране на обстановката,подходхождаща за този вид кухня и строеж на малък кокетен хотел към заведението.Искам да попитам,дали идеята ни може да бъде финансирана от европейските фондове и ако-да,как мога да задвижа нещата?Благодаря

  • Reply
   Ивайло Янков 30.01.2015 at 16:23

   Здравейте Татяна,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейностите се развиват под обхвата на приоритетна община за област Ямбол, а те са както следва: Болярово, Елхово, Стралджа, Тунджа
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 13. Reply
  цвятко цвятков 24.01.2015 at 11:02

  Здравейте Ивайло имам старинна къща в с,малък поровец. об,исперих искам да я пригодя в къща за гости освен това имам много свободно дворно място за построяване на дървени къщи мога ли да получа финансиране и как ще стане.Благодаря.

  • Reply
   Ивайло Янков 26.01.2015 at 12:19

   Здравейте Цвятко,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Исперих е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 14. Reply
  Evtim Stoyanov 22.01.2015 at 10:25

  Здравейте бих искал да знам дали нов период за финансиране по мярка 311 и 312?

  • Reply
   Ивайло Янков 23.01.2015 at 17:05

   Здравейте Евтим,
   Тази година влизаме в новия програмен период 2014- 2020 година и се очакват първите отваряния на прозорци за набиране на проекти предложения.

 15. Здравейте!Имам намерение да изградя вятърна електроцентрала с мощност до 200 КВ във град Кричим.Мога ли да разчитам за финансиране?Кричим е известен със силният вътър които духа.

  • Reply
   Ивайло Янков 12.01.2015 at 10:37

   Здравейте,
   Проектите за ВЕИ от слънце и вятър за продажба на ел. енергия са недопустими за финансиране по програмата.

 16. Reply
  Ивайло Янков 06.01.2015 at 17:07

  Здравейте Теодора,
  За съжаление няма да можем да Ви помогнем, тъй като община Монтана не сред приоритетните за програмите за финансиране по които ние работим. Може да има програми, които са с по малко финансиране, но ние не ги следим.

 17. Reply
  теодора 04.01.2015 at 23:07

  Искам да попитам искам за да отворя салон за красота в монтана по каква програма трябва да кандидатства за финансиране и на какви изисквания трябва да отговарям. Благодаря.

 18. Reply
  Viktoriq Arutiunqn 01.12.2014 at 16:14

  Здравейте! Искам да попитам, има ли вероятност да бъде финансирана дейност – Отваряне на заведение (с билярд и джага ) в град Девин в центъра на града – област Смолян.Целта ми е да има повече места за забавление за младото население в града и да има развитие.Благодаря Ви предварително :))))

  • Reply
   Ивайло Янков 03.12.2014 at 15:21

   Здравейте Виктория,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Девин е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 19. Reply
  Христина 29.11.2014 at 13:43

  Здравейте,

  Семейството ми притежава къща на територията на град Златоград, която е неизползваема и строителните дейности по нея не са завършени. Желаем да направим от нея къща за гости, възможно ли е да получим финансиране по някоя от програмите и кога най-рано би се случило това?

  • Reply
   Ивайло Янков 01.12.2014 at 10:41

   Здравейте Христина,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Златоград е с ред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 20. Става въпрос за производство на отоплителен котел ,за еднофамилни жилищни сгради,изгарящ пелети .

  • Reply
   Ивайло Янков 28.11.2014 at 11:46

   Здравейте Ира,
   Заповядайте при нас за повече и по подробна информация

 21. Здравейте ,става въпрос за производството на самия котел,като не разполагаме със самостоятелна производствена база ,и отделните елементи се изготвят чрез поръчка, Цялостното окомплектоване и оформяне като краен продукт на практика го извършваме самостоятелно.Може ли в този случай,да се кандидатства за финансиране по ОП ,за самото производство или за иновация ,тъй като това е нов продукт ,независимо че има много видове пелетни съоръжения ,при положение ,че не извършваме самостоятелно целият „производствен“ процес?Объркана съм от цялата информация по тези оперативни програми които имат изменения за периода 2014-2020.

 22. Здравейте,интересуваме дали мога да кандидатствам за финансиране на проект за производство на пелетен котел.Котелът е сертифициран!По коя ОП може да кандидатства малко предприятие в програмния период 2014-2020?
  ОП са много-„Иновации „,ОП „Конкурентоспособност“

  • Reply
   Ивайло Янков 26.11.2014 at 11:05

   Здравейте Ира,
   Моля да уточните за какво точно искате да кандидатствате, тъй като не разбирам каква е точно идеята. Производство на пелети или само самия котел, който да се произвежда

 23. Reply
  Зеррин Куртева 24.11.2014 at 17:44

  Здравеите,интересуваме дали мога да кандидатствам за финансиране на проект за стоматологичен кабинет в гр.Варна.

  • Reply
   Ивайло Янков 25.11.2014 at 10:46

   Здравейте Зеррин,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана при положение, че дейността се развива под обхвата на следните приоритетни общини за област Варна, а те са както следва: Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Провадия, Суворово

 24. Reply
  Светлана Илиева Кръстева 24.11.2014 at 0:06

  Здравйте,интересува ме дали може да се финансира проект за италиански ресторант в Пазарджик. Или по програма за селското стопанство имам къща с двор в село Ивайло на 3 км от града

  • Reply
   Ивайло Янков 25.11.2014 at 10:40

   Здравейте Светлана,
   Исканата от вас дейност за съжаление не може да се финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Пазарджик не е сред приоритетните по програмата.
   За да сте допустим кандидат по програмата дейността трябва да се развива под обхвата на следните приоритетни общини: Батак, Белово, Брацигово, Велинград, Лесичево, Панагюрище, Пещера, Ракитово, Септември, Стрелча

 25. Reply
  Ивайло Янков 08.10.2014 at 15:35

  Здравейте Димитър,
  Към месец март/април другата година се очаква да бъдат отворени прозорците за набиране на проектни предложения по програма „Развитие на селските райони“.

 26. Reply
  Димитър Драганов 07.10.2014 at 18:44

  Здравейте г-н Янков,
  Към днешна дата, отворени ли са мерките за развитие на селските райони, има ли бюджет, с който да се финансират проектите възможно ли е да се кандидатства по тях,защото тази година кандидатствах с 3 проекта и бях уведомен с писмо, че не е възможно да бъдат осъществени поради финансовата криза т.е. поради липса на средства.
  Благодаря Ви предварително.

 27. Reply
  Владимир 05.10.2014 at 13:54

  Здравейте, бих искал да попитам , би ли могло да се финансира засаждането на около 20-30 декара с бързо-разтящото дърво пауловния. Става въпрос за землището на община Хаджидимово

  • Reply
   Ивайло Янков 06.10.2014 at 13:16

   Здравейте Владимир,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 28. Reply
  Таня Костадинова 03.10.2014 at 12:44

  Здравейте, искам да отворя фризьорски салон на територията на гр. Ловеч. Има ли програма, по която да кандидатствам?

  • Reply
   Ивайло Янков 06.10.2014 at 12:49

   Здравейте Таня,
   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма за безвъзмездна помощ, тъй като община Ловеч не е сред приоритетните за програмата. За да сте допустим кандидат по програма, дейността трябва да се развива под обхвата на следните приоритетни общини за област Ловеч, а те са както следва: Априлци, Летница, Луковит, Тетевен, Троян, Угърчин, Ябланица

 29. Здравейте,
  Интересува ме дали има възможност за безвъзмездно финансиране на проект за медико естетичен център в гр. София

  • Reply
   Ивайло Янков 03.10.2014 at 11:10

   Здравейте Асен,
   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма за безвъзмездна помощ на територията на град София.

 30. Reply
  Ивайло Янков 24.09.2014 at 9:27

  Здравейте Николай,
  Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма за безвъзмездно финансиране.

  • Reply
   Ивайло Янков 26.09.2014 at 13:37

   Здравейте Ели,
   Исканата от вас дейност е недопустима за финансиране по програма за безвъзмездна помощ на територията на град София.

 31. Здравейте г-н Янков,

  Допуска ли се по програмата Развитие на селските райони да се финансира издаването на изчерпателен Пътеводител на хотелите и другите места за настаняване в България, представящ над 12 хиляди обекта, в т.ч. и преобладаващия брой на къщи за гости и други места за настаняване в селски райони? Подготовката за изданието започна преди три години и в момента е в заключителна фаза – готовност за предпечат. Има и изготвен бизнес-план по Европейски стандарти.

  Поздрави,
  Ангелов

 32. Здравейте, искам да попитам следното – в какъв смисъл закупуването на земя е не допустим разход за програмата. Има се предвид, че земята/имота трябва да е моя собственост преди кандидатстването за финансиране ли? Иначе имам идея за изграждане на къща за гости в приоритетна за програмата община. Благодаря предварително!

  • Reply
   Ивайло Янков 08.09.2014 at 13:04

   Здравейте Биляна,
   Имота трябва да се собственост на фирмата, кандидатка или да има учредено право на строеж, самата покупка не може да бъде призната, като разход по програмата.

 33. Reply
  Нели Йорданова 16.07.2014 at 12:05

  Здравейте искам да попитам дали мога да кандидатствам за изграждане на приют и клиника за бездомни животни

  • Здравейте Нели,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността бъде хотел за кучета + ветеринарна клиника примерно и се осъществява на територията на приоритетна община за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 34. Reply
  Стефан Иванов 06.06.2014 at 10:19

  Здравейте,

  Имам намерение да изградя вятърна електроцентрала с мощност до 200 KW в района на град Кресна, село Стара Кресна. Там вече има изградени 2 такива електроцентрали. Въпроса ми е: бих ли могъл да получа финансиране по някоя от програмите и къде бих могъл да проследя конкретно стъпките за изграждането на такава електроцентрала? Благодаря предварително!

  • Reply
   Ивайло Янков 06.06.2014 at 15:46

   Здравейте Стефан,

   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй инвестиции в сектора на ВЕИ и частност вашия са забранени за финансиране по програмите за безвъзмездна помощ.

 35. Reply
  нели волш 05.04.2014 at 20:06

  ЗДРАВЙТЕ! ИСКАМ ДА РАЗШИРЯ БИЗНЕСА СИ,ИМАМ САЛОН ЗА КРАСОТА ОТ 9 ГОДИНИ В ГРАД СЛИВНИЦА,СОФИЯ. ИМА ИДЕАЛНО ПОМЕЩЕНИЕ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА И Е НА ОБЩИНАТА,КОЕТО ПРЕДСТОИ ДА БЪДЕ ДАДЕНО НА ТЪРГ ЗА ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ. ИМАМ НАМЕРЕНИЕ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕРСОНАЛ МИНИМУМ 10 ДУШИ. ИМА ЛИ ПРОГРАМА ПО КОЯТО БИХ МОГЛА ДА КАНДИДАТСТВАМ?
  С УВАЖЕНИЕ НЕЛИ ВОЛШ

  • Reply
   Ивайло Янков 08.04.2014 at 16:11

   Здравейте Нели,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Сливница е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 36. Reply
  Мария Лолова 24.03.2014 at 16:40

  Привет!Бих ли могла да кандидатствам по мярка 312 /развитие на селските райони/гр.Карнобат ?Имам собствена сграда /1-ви етаж кафене и2-ри етаж офиси/.Имам възможност да построя над тях хотел.На какво мога да разчитам като финансиране от мярката ?

  • Reply
   Ивайло Янков 25.03.2014 at 14:30

   Здравейте Мария,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Карнобат е сред приоритетните за програмата.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 37. Reply
  Владимир Т 20.03.2014 at 16:40

  Здравейте,искам да попитам мога ли да кандидатствам по някоя от мярките и да закупя земя в село Зорница,община Чепеларе, Област Смолян и да построя малък хотел с механа.Също така ако имам място с малка постройка в покрайнините на Чепеларе,и там да се направи хотел.Може ли да се кандидатства по два проекта на веднъж?
  Още веднъж благодаря

  • Reply
   Ивайло Янков 21.03.2014 at 13:20

   Здравейте Владимир,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана, тъй като община Чепеларе е сред приоритетните за програма. Имайте предвид, че закупуването на земя е не допустим разход за програма.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 38. Reply
  Ивайло Янков 20.03.2014 at 16:12

  Здравейте Иван,
  Това е нашия адрес:
  Адрес – София (Централен ОФИС):
  ж.к. Гоце Делчев бл.22, вх.Г
  бул. Гоце Делчев и бул. България сградата на КРИТ, зад спирката

 39. Reply
  Владимир Т 20.03.2014 at 10:18

  Здравейте,искам да попитам мога ли да кандидатствам по някоя от мярките и да закупя земя в село Зорница,община Чепеларе, Област Смолян и да построя малък хотел с механа.Също така ако имам място с малка постройка в покрайнините на Чепеларе,и там да се направи хотел.Може ли да се кандидатства по два проекта на веднъж?
  Благодаря предварително

  • Reply
   Владимир Т 20.03.2014 at 16:23

   Ако е удобно бихте ли коментирали и моят въпрос.
   Още веднъж благодаря

 40. zdr. iskam da razvivam konen turizam v raiona na sevlievskiat predbalkan,kupix si kobila izto4no balgarska poroda no edna pti4ka“’ prolet ne pravi tova e iasno “’vsem“’, razpolagam i s ka6ta podxodia6ta za gosti, i vsi4ko e do tuk. …… p.p po4ti vsi4ki triabva da sa zem. proizvoditeli ili uredi4eski litza, za6sto fizi4esko litze nemoje da u4astva svobodno?!!

  • molia poso4ete mi to4en adrez i vreme za vrazka. 🙂

  • Reply
   Ивайло Янков 18.03.2014 at 16:10

   Здравейте Иван,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 41. Здравейте.Искам да попитам мога ли да получа финансиране на малък салон за красота в Стара Загора и по коя мярка .Благодаря

  • Reply
   Ивайло Янков 25.02.2014 at 13:54

   Здравейте Даниела,

   Исканата от вас дейност не може да бъде финансирана по програма за безвъзмездна помощ на територията на община Стара Загора.

 42. Reply
  Женя Георгиева Александрова 06.02.2014 at 8:46

  Здравейте!

  Бих искала да попитам мога ли да получа финансиране за построяване то на малко екоселище от 2-3 къщи (глинени) в района на гр.Враца (село Стояново).

  С уважение,Ж.Александрова

  • Reply
   Ивайло Янков 07.02.2014 at 16:34

   Здравейте Женя,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива на територията на приоритетна община за област Враца, а те са както следва: Борован, Бяла Слатина, Козлодуй, Криводол, Мездра, Мизия, Оряхово, Роман, Хайредин
   Ние от своя страна можем да Ви помогнем, като Ви осигурим цялостна консултация от А –Я, както за подготовката на задължително прилежащата документация, така и за самия проект за финансиране, както и неговото управление след одобрението му докато не приключи официално.
   За повече и подробно разяснение моля заповядайте при нас!
   Поздрави,

 43. Reply
  Асен Миков 04.02.2014 at 16:58

  Здравейте
  Фирмата ми развива дейност в община Долна Митрополия , мога ли да кандидатствувам за изграждане на фото волтаик с мощност от 50- 100kw
  и ако е възможно какви стъпки трябва да предприема
  С уважение А Миков.

  • Reply
   Ивайло Янков 05.02.2014 at 16:16

   Здравейте Асен,

   Към момента е преустановен приема по програма „Развитие на селските райони“ за проекти за фотоволтаични централи.

 44. Здравейте искам да попитам,за финансиране за център за красота или за по малък салон за маникюр в Монтана. И по коя мрярка трябва да гледам?

 45. Reply
  Ивайло Янков 09.01.2014 at 13:35

  Здравейте Габриела,
  Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, е дейността се развива на територията на приоритетна община за област Русе, а те са както следва: Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле, Ценово

 46. Здравейте,
  Искам да направя проект по програма „Развитие на селските райони“ – Мярка 312 за приключенски туризъм в с. Свежен, община Брезово, разполагам с разнообразни имоти в селото и съм наясно, че е община Брезово е сред приоритетните общини по програмата. Интересува ме следното – след изработката и одобрението на проекта как протича финансирането – поетапно, накуп, или трябва да си финансирам целия проект и после да чакам възстановяване на средствата?

  • Reply
   gabriela koleva 09.01.2014 at 0:15

   здравейте, аз сам от гр. Русе и имам план за отваряне на студио за красота имам начален капитал, но бих имала нужда от малък заем. Има ли някак вариант за финансиране ?

  • Reply
   Ивайло Янков 07.01.2014 at 11:42

   Здравейте Стефка,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Брезово е сред приоритетните за програмата.
   •По отношение на финансирането, то стои по следния начин:
   •Може да вземете 50% от одобрената субсидия, като авансово плащане
   •Имате възможност за междинно и накрая окончателно.

   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 47. Reply
  Поли Димитрова 14.12.2013 at 12:48

  Здравейте,
  Има ли програма, по която мога да кандидатствам за финансиране на фотографски проект?

  • Reply
   Ивайло Янков 16.12.2013 at 15:04

   Здравейте Поли,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като това е допустима дейност. Моля само да дадете повече информация.
   Заповядайте при нас в удобно за време за повече и по подробна информация!

 48. Reply
  Ивайло Янков 13.12.2013 at 11:02

  Здравейте Теди,

  Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Гулянци е сред приоритетните за програмата. Имайте предвид, че закупуването на земя е не допустим разход по програмата. Имота трябва да е ваш и/или да има договор за наем вписан в агенцията по вписване и нотариално заверен за минимум 6 години към датата на входиране на проекта ако няма реконструкция. Ако има реконструкция, трябва да имате учредено право на строеж и ползване.

  За повече и по подробна информация моля заповядайте при нас!

 49. Reply
  теди Николова 12.12.2013 at 19:08

  Здравей те. Искам да попитам дали ще мога да участвам в програма за подпомагане. Искам да направя център за красота в гр. Гулянци. По коя мярка трябва да работя.

  • Reply
   теди Николова 12.12.2013 at 19:18

   Пропуснах да добавя че вече имам салон. Идеята ми е да го разширя. Евентуално да закупя помещение в него да има фризьорски салон, манокюр, солариум, малък фитнес,щанд за козметични продукти, и кафе за отдих само за клиенти. Благодаря предварително.

 50. Reply
  Ани Бочева 11.12.2013 at 21:25

  Здравейте,
  Имам парцел в община Хисар.Възнамерявам да направя къща за гости.Бих искала да знам, дали през следващия период 2014-2020 ще има мярка 312 и дали условията ще са същите като в предходния период.
  Благодаря.

  • Reply
   Ивайло Янков 12.12.2013 at 14:27

   Здравейте Ани,

   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Хисаря е сред приоритетните за програмата. Другата година към месец май – юни се очаква да се отворят прозорците за набиране на проектни предложения, което означава, че до тогава трябва да сме готови с цялата проектна документация.

   По отношения на изискванията рамката се очаква да бъде същата с леки козметични промени. Вижте следния материал: https://finansirane.eu/?p=4599

1 2 3 8

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0