За кандидатите по мярка 7.2 – приемът започва в края на Август.

Приемът по подмярка 7.2 за инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура по Програма за развитие на селските райони, ще бъде отворен в края на август и ще бъде затворен в края на месец септември – това заяви министърът на земеделието Десислава Танева. Също така добави, че е имало възможност и за по- скорошен прием, но за удобство на общините, той ще стартира в края на август, когато работоспособността на общините е по- висока. Тя прогнозира, че до две седмици Наредбата ще бъде публична и ще може да се издаде заповедта за отваряне на приема.

Относно ограничението за кандидатстване – с до три проекта на община – Танева заяви, че налагането на ограничение е било подкрепено от всички общини, но е имало различия относно броя на проектите. По думите и видовете инвестиции по мярката са в реконструкция, модернизация, изграждане на малка по вид инфраструктура по пътна мрежа, улична мрежа, във ВиК – инфраструктура, в социална, културна и образователна, с отделните бюджети за отделните инвестиционни дейности. Министър Танева поясни, че за пътна и улична инфраструктура средствата са 3 млн. евро, за социална са 2 млн. евро, за образователна са 1 млн. евро и 200 хил. евро за културна. Приоритет ще се дава за главни улици и водоснабдителни системи в селата.

От заседанието на „Комитета по наблюдение” стана ясно и, че минималният брой точки, който се изисква от кандидатите ще бъде 20 точки. Приоритет също така ще се дава на общини от Северозападен район, с по-висока безработица и по-голяма нужда от подновяване на инфраструктурата. Допълнително бе уточнено , че проекти със социална, образователна и културна инфраструктура ще могат да включват само един обект.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0