Земеделската и горска техника вече ще е с европейски сертификат

тракторМинистерството на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба за реда за одобряването на типа и надзора на пазара на земеделски и горски превозни средства. Текстът е достъпен на електронната страница на МЗХ.

Нормативът ще касае трактори (категории Т и С), ремаркета (категория R) и сменяема прикачна техника (категория S), които са произведени у нас или внесени от чужбина. При изпълнение на условията в наредбата министърът на земеделието и храните ще издава европейски сертификат за машините.

С измененията в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника, функциите и дейностите на Контролно – техническата инспекция преминаха към МЗХ, а центровете за изпитване и сертифициране към Министерството и Областните дирекции „Земеделие”.

С предложения проект на наредба се определят условията и реда за извършване на оценка и контрол на произвежданите превозни средства, системи, компоненти или отделни технически възли, както и надзора на пазара. Проектонаредбата заменя 15 наредби, които определяха дейността на закритата КТИ.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0