Изменят наредбата за ползване на язовирите, които са държавна собственост

Язовир "Каменец"

Язовир „Каменец“

Зоните за риболов в язовирите, които са държавна собственост, вече ще са определени с географски координати, вместо да се нанасят върху картов материал. Това е една от промените, залегнали в проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 37 от 2008 г. за ползването на язовирите – държавна собственост, в рибностопанско отношение и правилата за извършване на стопански, любителски риболов и аквакултури в обектите – държавна собственост по чл. 3, ал. 1 от Закона за рибарството и аквакултурите (ЗРА). Проектът е публикуван на страницата на Министерството на земеделието и храните и е разписан както от аграрния министър, така и от министъра на околната среда и водите.

С наредбата се определят и правилата за извършване на любителски риболов и аквакултури в язовирите – държавна собственост, и правилата за извършване на стопански риболов и аквакултури в Черно море и река Дунав.

На първо място част от предложените изменения на наредбата се правят с оглед синхронизиране на разпоредбите ú с действащите към момента ЗРА, Закон за водите (ЗВ) и подзаконови нормативни актове по тяхното прилагане, посочва в мотивите си към проекта зам.-министърът на земеделието Свилен Костов.

Чрез отпадане на ограничението за картов материал да се ползват данни от картата на възстановената собственост за земеделските и горските територии или карти на съответната басейнова дирекция, и въвеждане на използването на географски координати, се цели да се прецизира определянето на технологичните зони за експлоатация.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0