Изоставяме туризма и залагаме на производството през 2018

Министерство на земеделието, храните и горите реши да даде приоритет на проектите в сферата на производството. Така поне изглеждат нещата в момента касаещи инвестиционната мярка с най-голям интерес –  6.4.

Фокусът през новия програмен период няма да пада върху туризма, а върху проектите насочени в производствения сектор. От една страна, това е добре за всички компании които имат амбиции да модернизират бизнеса си или да създадат изцяло ново предприятие.

Попарени надежди за сектор туризъм или не съвсем…

Лошият опит от програмен период 2007-2013 изглежда накара Министерството да се замисли върху противодействие на злоупотребите в сектор туризъм. Това ще постави много сериозна цедка на онези, които имат амбиции да реализират проект за къща за гости например. В момента се коментират различни варианти – от съставяне на конкретен списък с общини с висок потенциал за развитие на туризъм до лимит в субсидията на туристическите проекти. В крайна сметка обаче нищо все още не е съвсем ясно и докато няма проект на наредба във фаза публично обсъждане всяка информация ще бъде в сферата на жълтите новини.

Не всяко производство ще получи приоритет по мярка 6.4

Най-подходящи ще бъдат проекти в сферата на печатарската дейност, производството на текстил, производство на метални елементи, производство на компютърна и друга комуникационна техника, както и производство на филми и музика са сред заложените приоритети по мярка 6.4.

От къде да получа готови проектни идеи?

RISUKU е консултантска компания, която е разработила платформа за готови проектни бизнес идеи, които могат да получат финансиране по мярка 6.4. Разбира се освен сектора и дейността има много други специфики, които са важни за да може проектното предложение да получи финансиране. Тези и много други специфики могат да бъдат обсъдени на консултация с експертите на RISUKU.

[button color=“red“ size=“medium“ link=“https://risuku.eu“ icon=““ target=“false“]ИСКАМ ДА ПОЛУЧА КОНСУЛТАЦИЯ[/button]

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0