Инвестициите в напояване ще са допустими в проектите по мярка 4.1

Десислава ТаневаМинистерството на земеделието работи в посока инвестициите за напояване да бъдат допустими при повторното отваряне на мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ в средата на тази година. Това съобщи аграрният министър Десислава Танева във Варна, цитирана от агенция „Фокус“.

„Надяваме се допустимостта за подкрепа на инвестиции в напояване за частни бенефициенти да бъде решено в близките месеци. Мярка 4.1, която допуска тази инвестиция, е индикирана за отваряне в средата на годината и ние сме го направили с плана тези инвестиции да станат допустими дотогава. Имаме да приемем още едно изменение в Закона за сдруженията за напояване, тоест да изпълним определени условия, които се работят, за да станат допустими.

Втората тема е относно допустимостта за подкрепа на инвестиции в хидромелиорации за публичните такива. Тук въпросът е по-сложен – би следвало и може да се реализира след реформа в търговското дружество, което в момента извършва тази услуга – Напоителни системи”, каза още министър Танева и допълни, че процесът е дълъг, тъй като се изисква приемане на законодателни актове.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0