Инвестиция в конна база

Сред най- интересните предложения, финансирани от Програма за развитие на селски райони е изграждането на конна база.

Конните бази са специализирани съоръжения, създадени и използвани с разнообразни цели, свързани с отглеждането на конете и предлагането на различни услуги в областта на конния спорт и туризъм.

Услугите и дейностите, които обичайно предлага една съвременна конна база са отглеждане и грижа за конете, развъждане и продажба, училище за конна езда, пансион за коне, провеждане и подготовка за състезания по конен спорт, екипировка под наем и транспорт, хипотерапия, ветеринарно обслужване и др.

konna-baza-ezda-kone-v-sveta-na-koneteВсяка конна база трябва да отговаря на определени изисквания и стандарти във връзка с хуманното отглеждане на конете. Помещенията и конюшните в конните бази, както и грижата за конете са
съобразени с определени стандарти и препоръки на световни и национални асоциации по конен спорт.

Във всяка конна база е редно да се съблюдават определени норми на хранене и поене на конете, вентилация и хигиена, да се спазват общоприети стандарти при изграждането на конюшните, помещенията за персонала, манежите, плацовете и боксовете, в които живеят и тренират конете.

Съвременните конни бази предлагат и допълнителни модерни условия и грижа за конете като солариум за коне, въртележки за раздвижване на конете, пътеки за коне, машини за пресоване на фураж и други.

Услуги предлагани в конните базиp-109-reversed-and-cropped-for-article-small
 • Отглеждане на коне на пансионен принцип
 • Уроци по конна езда и конен спорт
 • Конен туризъм, включващ планинска езда, конни походи с водач, екстремни преходи, езда в манеж
 • Ветеринарно обслужване, наем на екипировка, транспортиране на коне
 • Услуги за отглеждане на конете в открити пасбища и падоци на открито
 Финансиране

Вашата идея може да стане реалност с помощта на Програма за развитие на селски райони, по мярка 6.4 “ Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, по която се допуска и закупуването на самите животни (използвани за неземеделска дейност). Най- добрият вариант, за решилите да предприемат такава инвестиция е бизнес планирането.

Това, което ви трябва е бизнес консултант, който да разработи качествен бизнес план, където да бъдат отразени всички подробности, които могат да се окажат трудности в бъдеще. На помощ могат да се притекат специалисти от консултантска компания “FINANSIRANE”,  които са доказали себе си в изготвянето и управлението на проекти по различни европейски програми; които ще анализират подробно идеята Ви; ще проучат възможностите за нейната реализация и ще изготвят и управляват Вашето проектно предложение.

19 Comments
 1. Здравейте , като любителка на конната езда и конете имам желанието да започна да се занимавам по-сериозно с това . Бих се радвала да ми разясните повече за финансирането и кандидатстването по този тип европроект за конна база . Благодаря !

  • Здравейте,

   Както стана ясно от публикувания индикативен график за 2020 г., подмярка Подмярка 6.4.2 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности по Тематичната подпрограма за развитие на малки стопанства“ се очаква да отвори за прием на проектни предложения в периода март – април 2020г.

   Подмярката е подходяща да финансирате идеята си. Има едно уточнение, тъй като приемът е насочен към развитие на малки стопанства, това означава, че кандидатите трябва да са регистрирани земеделски стопани, които имат икономически размер на стопанството от
   2 000 до 7 999 евро измерен в стандартен производствен обем.

   Следете информацията на сайта ни за повече информация или се свържете за консултация и разяснения с консултантска фирма novek, които могат да Ви предложат варианти как да осъществите идеята си.

 2. Здравейте.Живея в Карноба и от много време желая да се занимавам със коне и да имам една конна база където да се обучават деца и възрастни на езда и да усетят вълшебството от това да си на такова силно и красиво животно.за съжаление съм на 0 със финансовите средства и искам да ви попитам може ли да се осъществи моята мечта или просто е невъзможно?

 3. Reply
  Кремена 23.10.2018 at 12:12

  Здравейте намираме се в с.Грозден/Сунгурларе.Имам желание да направя конна база за деца със специални нужди и потребности както и за всички други дечица.Стартираме от 0-та и всяка информация ще ми е от помощ.Началлен капитал липсва,но желание и вяра не.Очаквам с нетърпение вашият отговор.

 4. Reply
  Стефка Бейкова 17.02.2017 at 4:58

  Здравейте !! Имаме 13 кончета и сме закупили постройка която служи за конюшна. Също така сме купили стара сграда в лошо състояние която изкаме да превърнем в помещение за спане на гостите който ще ни посещават за езда и развлечения. Намираме се в село Ослен Криводол община Мездра и ползваме около 60 декара земя която е разположена близо до реката . Също така ползваме под аренда 260 декара като пасища за конете . Ще ви моля да ни посочите какви са ни шансовете за построяване на конюшна и база за спане с помощ от европейските програми ако това е възможно ? Благодаря ви предварително !!
  Стефка Бейкова и Юлиян Петров

  • Здравейте ! Поне до колкото разбирам , това може да се финансира като стартиращо предприятие с подходящ бизнес план . Без задължителна история в земеделските или неземеделски дейности . Така ли е и може ли подробна информация .

   • Здравейте отглеждаме 20 коня от тях кобили с малки предимно обучени за езда в с.Лесново община Елин Пелин но за сега всичко просто любителски искам да попитам има ли шанс за подпомагане и да се превърне бизнес да се правят преходи обучаване на деца и възрастни.

 5. Reply
  Михаил Димитров 27.11.2016 at 19:10

  Здравейте, интересува ме дали по тази програма за конна база може да се кандидатства за с.Синеморец, община Царево

 6. Reply
  йордан начев 06.11.2016 at 0:39

  Здравейте.В с.Бистрица.Дупнишко имам земя.Неразвит селски туризъм.Какво да направя.за да отглеждам коне и да ги ползвам за преход в планината с туристи.В селото имат. И къщи за гости.

  • Здравейте,
   тази инвестиция би могла да бъде реализирана по мярка 6.4 от Програма за развитие на селски райони, в рамките на допустим за финансиране селски район. Избраното от Вас място – с. Бистрица, община Дупница не попада в този списък. В рамките на област Кюстендил, допустими за финансиране са следните общини и населените в тях места: Бобов дол, Бобошево, Кочериново, Невестино, Рила, Сапарева баня, Трекляно.

 7. Reply
  Калоян Борисов Тодоров 12.08.2016 at 13:07

  Какво е финансирането по програма- ИНВЕСТИЦИЯ В КОННА БАЗА

  и къде може да се осъществи ? Само в селските райони ли, защото в близост до голям град би била по-успешна такава инвестиция

  • Здравейте,
   тази инвестиция е възможна по Програма за развитие на селски райони – мярка 6.4, като изискването е да попадате в допустима за финансиране селска община.
   Голяма част от общините се намират в пряка близост до областния град, което не би следвала да възпрепятства инвестицията. Допустимите общини бихте могли да видите на следния линк: http://goo.gl/X9Wxv3

 8. Vuzmojno li e otvarqneto na konna baza v grada?

 9. Reply
  Selime R.Mustafova 05.02.2016 at 10:40

  Здр.мечтата ми е да направим конна база в нашето село,близо до град Търговище.Искам да бъда полезна както за околната среда,така и за хората живеещи в околноста.Тук в Холандия всяка седмица дъщеря ми посещава а и вече сме я записали на конна езда и се чувства много щастлива .Искам и дечитсата в България в нашия край да бъдат така щастливи ..!!!Моля ви да напривим тази добрина..!!!Нека бъдем щасливи всички..

 10. tova e ne6toto koeto iskam da napraviq, na selo sam,, ot selo s nerazvit turizam, razpolagam i sas sobstvena zemia, kato 4ast ot neq e 5dk, do glavnia pat,na 50m. ot poslednata ka6ta, tok i voda ne sa problem? ve4e imam dve izto4nobalgarski kobili. madiavam se i na kon4eta proletta,no konu6nata mi e problem za sega! 🙂

  • ok’ pusnete mi koordinati na nai blizkiq ofis,okolo sevlievo, obl gabrovo. mersi. 🙂

   • Здравейте,
    най-близкият офис е в град София с адрес: бул. Гоце Делчев № 100; бл. 22; вх. г, ет. 8. Час за консултация бихте могли да запазите на телефон: 02/ 4896959.

  • Здравейте,

   Програма за развитие на селски райони предоставя подкрепа за изграждане, модернизиране или реконструкция на конна база. За повече информация, заповядайте на среща в някои от офисите ни в страната.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0