Начало / Евро Предприемачество / Инвестиция в конна база

Инвестиция в конна база

Сред най- интересните предложения, финансирани от Програма за развитие на селски райони е изграждането на конна база.

Конните бази са специализирани съоръжения, създадени и използвани с разнообразни цели, свързани с отглеждането на конете и предлагането на различни услуги в областта на конния спорт и туризъм.

Услугите и дейностите, които обичайно предлага една съвременна конна база са отглеждане и грижа за конете, развъждане и продажба, училище за конна езда, пансион за коне, провеждане и подготовка за състезания по конен спорт, екипировка под наем и транспорт, хипотерапия, ветеринарно обслужване и др.

konna-baza-ezda-kone-v-sveta-na-koneteВсяка конна база трябва да отговаря на определени изисквания и стандарти във връзка с хуманното отглеждане на конете. Помещенията и конюшните в конните бази, както и грижата за конете са
съобразени с определени стандарти и препоръки на световни и национални асоциации по конен спорт.

Във всяка конна база е редно да се съблюдават определени норми на хранене и поене на конете, вентилация и хигиена, да се спазват общоприети стандарти при изграждането на конюшните, помещенията за персонала, манежите, плацовете и боксовете, в които живеят и тренират конете.

Съвременните конни бази предлагат и допълнителни модерни условия и грижа за конете като солариум за коне, въртележки за раздвижване на конете, пътеки за коне, машини за пресоване на фураж и други.

Услуги предлагани в конните базиp-109-reversed-and-cropped-for-article-small
 • Отглеждане на коне на пансионен принцип
 • Уроци по конна езда и конен спорт
 • Конен туризъм, включващ планинска езда, конни походи с водач, екстремни преходи, езда в манеж
 • Ветеринарно обслужване, наем на екипировка, транспортиране на коне
 • Услуги за отглеждане на конете в открити пасбища и падоци на открито
 Финансиране

Вашата идея може да стане реалност с помощта на Програма за развитие на селски райони, по мярка 6.4 “ Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, по която се допуска и закупуването на самите животни (използвани за неземеделска дейност). Най- добрият вариант, за решилите да предприемат такава инвестиция е бизнес планирането.

Това, което ви трябва е бизнес консултант, който да разработи качествен бизнес план, където да бъдат отразени всички подробности, които могат да се окажат трудности в бъдеще. На помощ могат да се притекат специалисти от консултантска компания “FINANSIRANE”,  които са доказали себе си в изготвянето и управлението на проекти по различни европейски програми; които ще анализират подробно идеята Ви; ще проучат възможностите за нейната реализация и ще изготвят и управляват Вашето проектно предложение.

ВИЖ СЪЩО

100% финансиране за иновативни решения

Стартира приема по подмярка 16.1. „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките …

18 коментара

 1. Здравейте , като любителка на конната езда и конете имам желанието да започна да се занимавам по-сериозно с това . Бих се радвала да ми разясните повече за финансирането и кандидатстването по този тип европроект за конна база . Благодаря !

  • Здравейте,

   Както стана ясно от публикувания индикативен график за 2020 г., подмярка Подмярка 6.4.2 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности по Тематичната подпрограма за развитие на малки стопанства“ се очаква да отвори за прием на проектни предложения в периода март – април 2020г.

   Подмярката е подходяща да финансирате идеята си. Има едно уточнение, тъй като приемът е насочен към развитие на малки стопанства, това означава, че кандидатите трябва да са регистрирани земеделски стопани, които имат икономически размер на стопанството от
   2 000 до 7 999 евро измерен в стандартен производствен обем.

   Следете информацията на сайта ни за повече информация или се свържете за консултация и разяснения с консултантска фирма novek, които могат да Ви предложат варианти как да осъществите идеята си.

 2. Здравейте.Живея в Карноба и от много време желая да се занимавам със коне и да имам една конна база където да се обучават деца и възрастни на езда и да усетят вълшебството от това да си на такова силно и красиво животно.за съжаление съм на 0 със финансовите средства и искам да ви попитам може ли да се осъществи моята мечта или просто е невъзможно?

 3. Кремена

  Здравейте намираме се в с.Грозден/Сунгурларе.Имам желание да направя конна база за деца със специални нужди и потребности както и за всички други дечица.Стартираме от 0-та и всяка информация ще ми е от помощ.Началлен капитал липсва,но желание и вяра не.Очаквам с нетърпение вашият отговор.

 4. Стефка Бейкова

  Здравейте !! Имаме 13 кончета и сме закупили постройка която служи за конюшна. Също така сме купили стара сграда в лошо състояние която изкаме да превърнем в помещение за спане на гостите който ще ни посещават за езда и развлечения. Намираме се в село Ослен Криводол община Мездра и ползваме около 60 декара земя която е разположена близо до реката . Също така ползваме под аренда 260 декара като пасища за конете . Ще ви моля да ни посочите какви са ни шансовете за построяване на конюшна и база за спане с помощ от европейските програми ако това е възможно ? Благодаря ви предварително !!
  Стефка Бейкова и Юлиян Петров

  • Здравейте ! Поне до колкото разбирам , това може да се финансира като стартиращо предприятие с подходящ бизнес план . Без задължителна история в земеделските или неземеделски дейности . Така ли е и може ли подробна информация .

 5. Михаил Димитров

  Здравейте, интересува ме дали по тази програма за конна база може да се кандидатства за с.Синеморец, община Царево

 6. йордан начев

  Здравейте.В с.Бистрица.Дупнишко имам земя.Неразвит селски туризъм.Какво да направя.за да отглеждам коне и да ги ползвам за преход в планината с туристи.В селото имат. И къщи за гости.

  • Здравейте,
   тази инвестиция би могла да бъде реализирана по мярка 6.4 от Програма за развитие на селски райони, в рамките на допустим за финансиране селски район. Избраното от Вас място – с. Бистрица, община Дупница не попада в този списък. В рамките на област Кюстендил, допустими за финансиране са следните общини и населените в тях места: Бобов дол, Бобошево, Кочериново, Невестино, Рила, Сапарева баня, Трекляно.

 7. Калоян Борисов Тодоров

  Какво е финансирането по програма- ИНВЕСТИЦИЯ В КОННА БАЗА

  и къде може да се осъществи ? Само в селските райони ли, защото в близост до голям град би била по-успешна такава инвестиция

  • Здравейте,
   тази инвестиция е възможна по Програма за развитие на селски райони – мярка 6.4, като изискването е да попадате в допустима за финансиране селска община.
   Голяма част от общините се намират в пряка близост до областния град, което не би следвала да възпрепятства инвестицията. Допустимите общини бихте могли да видите на следния линк: http://goo.gl/X9Wxv3

 8. Vuzmojno li e otvarqneto na konna baza v grada?

 9. Selime R.Mustafova

  Здр.мечтата ми е да направим конна база в нашето село,близо до град Търговище.Искам да бъда полезна както за околната среда,така и за хората живеещи в околноста.Тук в Холандия всяка седмица дъщеря ми посещава а и вече сме я записали на конна езда и се чувства много щастлива .Искам и дечитсата в България в нашия край да бъдат така щастливи ..!!!Моля ви да напривим тази добрина..!!!Нека бъдем щасливи всички..

 10. tova e ne6toto koeto iskam da napraviq, na selo sam,, ot selo s nerazvit turizam, razpolagam i sas sobstvena zemia, kato 4ast ot neq e 5dk, do glavnia pat,na 50m. ot poslednata ka6ta, tok i voda ne sa problem? ve4e imam dve izto4nobalgarski kobili. madiavam se i na kon4eta proletta,no konu6nata mi e problem za sega! 🙂

  • Здравейте,

   Програма за развитие на селски райони предоставя подкрепа за изграждане, модернизиране или реконструкция на конна база. За повече информация, заповядайте на среща в някои от офисите ни в страната.

  • ok’ pusnete mi koordinati na nai blizkiq ofis,okolo sevlievo, obl gabrovo. mersi. 🙂

  • Здравейте,
   най-близкият офис е в град София с адрес: бул. Гоце Делчев № 100; бл. 22; вх. г, ет. 8. Час за консултация бихте могли да запазите на телефон: 02/ 4896959.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.