Виа Експо организира три паралелни изложения и конференции в ИЕЦ – София

Енергия, градове, отпадъци – кои са екологичните и рентабилни решения?

В периода 5-7 април ще се проведат изложенията и конференциите ЕЕ и ВЕ (енергийна ефективност и възобновяема енергия), Smart Cities (интелигентни градове) и Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране). Събитията ще бъдат място за нови продуктови презентации и обмяна на опит, където изложители и лектори от над 16 държави ще представят решения, приложими във всяка индустрия и община.

Конференциите: отстъпка за участие до 26 февруари!

Лектори от редица български и международни асоциации ще вземат участие.

  • „Тук в Югоизточна Европа ние виждаме, че все още е нужна много работа в областта на отпадъците. Същевременно има и огромен потенциал.“ – споделя Надин Де Грийф от Европейска федерация за управление на отпадъците. Ралф Гамбета от Calypso Networks Association счита, че условията за интензивно развитие на ИТ сектора са благоприятни, а посланието на Оливър Льобел от PU Europe е, че трябва да се използват знанията и технологиите за строителство на устойчиви на бъдещето сгради.

Поканени са експерти от Министерство на икономиката, Министерство на околната среда и водите, Европейска комисия, Камара на архитектите в България. Ще се дискутират теми, като европейско и национално законодателство; оползотворяване на геотермална енергия; пасивни сгради; централизирано отопление. Трима архитекти от авторитетни асоциации ще представят тенденциите в устойчивата архитектура.

  • Интерес за общините ще бъде темата за интелигентните транспортни системи и как да се финансират проекти за интелигентни градове?
  • Сесията „Как да превърнем отпадъците в ресурс?“ е насочена към представителите на хранително-вкусовата и дървообработваща промишленост, както и селското стопанство. Те ще имат възможност да чуят лектори от Martin GmbH, ProPellets и Европейската асоциация за биогаз.
Изложенията: разнообразие от оборудване и технологии на водещи производители и вносители

Посетителите на ЕЕ и ВЕ ще видят иновативни изолационни системи, решения за индустриална когенерация, инсталации за производство на биоенергия.

Участниците в Save the Planet анонсират, че ще покажат ефективни системи за третиране, рециклиране и оползотворяване на отпадъците. За първи път в рамките на Smart Cities ще бъде демонстрирана виртуална обсерватория за енергия, околна среда и климат.

 Програма: EE и ВЕ       Програма: Smart Cities     Програма: Save the Planet

Организатор: www.viaexpo.com

Медиен партньор: Finansirane.eu

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0