Финансиране за обучение на персонала

Тази интервенция е насочена към повишаване адаптивността на заетите лица, в т.ч. по-възрастните работници, които се нуждаят от повишаване на квалификацията и преквалификация, придобиване на чуждо езикови знания и умения, както и умения за работа с информационни и комуникационни технологии или други ключови компетентности.

Ще се насърчават работодателите да повишават своите инвестиции в продължаващопрофесионално обучение чрез предоставяне на интегрирано обучение и обучение наработното място. Заетите лица ще бъдат насърчавани да повишат своите знания и умения в сферата на информационните и комуникационни технологии и познанията по чужди езици.

Ще се подпомага въвежданена нови и иновационни модели за организация на труда в предприятията и разработване на организационни стратегии за управление на човешките ресурси, в т.ч. системи за оценка и кариерно развитие на персонала и изготвяне на програми за продължаващо професионално обучение на наетите лица.

Подпомагането на съвместни действия с участието на социалните партньори за повишаване адаптивността на заетите лица и предприятията ще включва дейности за провеждане на специализирани обучения, изграждане на мрежи, обмен на добри практики, издаване и разпространение на образователни материали и т.н., както и увеличаване капацитета на социалните партньори по въпросите на двустранния и тристранния диалог на отраслово и браншово равнище.

4 Comments
 1. Reply
  папазов 05.08.2009 at 10:37

  Здравейте, ще ви помоля да дадете някакви насоки относно кандидатстването по програма „Развитие на човешките ресурси“,В качеството на работодател искам да подобря езиковата квалификация на персонала.

 2. Reply
  таня георгиева 02.10.2008 at 9:05

  Работя в Читалище, което е регистрирано като Юридическо лице с нестопанска цел, и е НПО, до колкото разбирам от вашата статия ние може да кандидатстваме по тази програма да обучение и квалификация на персонала, но възникна следния спор при нас – Може ли да кандидастваме като работодателят е настоятелство?

 3. Благодарим за въпроса д – р Николова

  По програма „Човешки ресурси” може да кандидатства всякакъв вид структура независимо от неговата дейност с малки изключения. В случая Вие имате право да кандидатствате по програмата. При проявен интерес от ваша страна може да направим една среща с вас.

  Иво Янков

 4. Reply
  д-р Корнелия Николова 09.06.2008 at 12:27

  Моля, да ми отговорите, дали здравните заведения могат да са бенефициенти. Аз работя в „Областен диспансер по пневмофтизиатрични заболявания със стационар – Шумен“ ЕООД.Нуждата от чуждоезиково /по английски/,информационно и специализирано медицинско обучение е много голяма.
  Възможно ли е здравното заведение в което работя да кандидаства по горепосочените проекти?

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0