Как да финансирам производството си?

production.jpg Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: “Технологична модернизация в предприятията”

Важно: Операцията в момента е в оценка и не е активна!!!!

Целите на процедурата за безвъзмездна финансова помощ са насочени към модернизация на технологичното оборудване, свързано с разширяване дейността на предприятията и повишаване на конкурентноспособността им, вкл. подкрепа за продуктова или процесова иновация.

Общ размер на финансовите средства по процедурата за безвъзмездна помощ: 48 895 750 лева

Размер на безвъзмездната финансова помощ
– от 50 хил. лв. до 2 млн. лв.

Процент на съфинансиране
По всеки отделен проект, съгласно приложимото за съответното предприятие-кандидат, размерът на безвъзмездната помощ не може да надвишава определени параметрии:
Максимален размер на безвъзмездната помощ от общите допустими разходи на проекта
• за Микро предприятия (до 10 души персонал) – от 40% до 55%;
• за Малки предприятия (от 10 до 50 души персонал) – 25% до 40%;
• за Средни предприятия ( от 50 до 250 души) – 20%- до 25%.

Критерии за допустимост:
За да бъде допустим, кандидатът по тази процедура трябва да отговарят на следните условия:

Да е юридическо лице или едноличен търговец, регистриран по Търговския закон или Закона за кооперациите не по-късно от 31.12.2003 г.;
Да имат годишен оборот (нетни приходи от продажби) за 2006г., не по-малко от 200 000 хил. лв.
Да развиват основната си дейност и/или дейността, за чието финансиране кандидатстват, в областта на преработвателната промишленост и/или сектора на услугите в следните сектори от Националния Класификатор на Икономическите Дейности, а именно:

Сектор D „Преработвателна промишленост”;
Сектор K „Операции с недвижими имоти, наемодателна дейност и бизнес услуги” само по код на икономически дейности 72 „Дейности в областта на компютърните технологии”.

Допустимите инвестиции по проекта трябва да са свързани с:

Закупуване и въвеждане в експлоатация (доставка, монтиране и първоначално изпитване) на машини, съоръжения и оборудване (дълготрайни материални активи);
Придобиване на дълготрайни нематериални активи (права по патенти, лицензи, „ноу-хау” или не патентовани технически познания;
Подобряване на функционалните характеристики на съществуващи сгради и производствени помещения чрез строително монтажни работи (СМР), водещо до повишаване на стойността на производствените помещения, когато това е непосредствено свързано с инвестициите по предходните точки и е необходимо за тяхното въвеждане в експлоатация, но в размер не повече от не повече от 10% от общите допустими разходи по проекта;
Закупуване на софтуерни приложения за управление на производствения процес и/или специализирани компютърни приложения за дизайн и разработване на продукти;
Закупуване на компютърно оборудване, нужно за работа с компютърни приложения;

Проектите ще се изпълняват на територията на Република България.

Проектните предложения се подават в регионалните офиси на Междинното звено – Изпълнителната агенция на насърчаване на малките и средни предприятия.

Крайният срок за подаване на предложения е 22 януари 2008г., 16.00 часа, местно време.

9 Comments
 1. Reply
  Ивайло Янков 06.06.2011 at 11:18

  Здравейте Влади,

  Моля да се запомнете със следния материал: https://finansirane.eu/?p=2685

 2. Здравейте, много полезен сайт имате, за което благодаря.
  Интересуваме как точно става финансирането на даден мой проект, какви са изискванията, условията, правилата, от къде мога да намеря повече информация, от къде да започна.Имам идея за проект в областта на квалификацията и преквалификацията както и още няколко идеи в прцес на развитие.
  Предварително благодаря:).

 3. Reply
  Mihail Georgiev 24.01.2008 at 9:17

  Имам забележка по въпроса на Драго Драганов. Когато става дума за преработка на дървесен материял от пряк добив и превръщането му в материали/суровини за производство на продукти въпросният господин трябва да се ориентира към Националната програма за развитие на селското и горско стопанство 2007-2013. Също така трябва да отчете фактора дали неговото производство се намира в селски и/или горски район.
  Що се отнася до използването на дървесни материали за производство на различни видове продукция тогава правиланта програма за г-н. Драганов е “Конкурентоспособност”

 4. Благодарим за отправения въпрос към нас г-н Драганов

  Има такава програма, тя се казва ОП „Конкурентнспособност” – http://www.opcompetitiveness.bg, но ако искате повече подробности моля да ни дадете малко повече информация за вашата дейност.

  Иво Янков
  Проектен координатор

 5. Reply
  drago draganov 19.01.2008 at 17:59

  iskam da popitam dali ima fond na ES,koito da finansira prerabotvane na dyrvesni materiali.blagodarq predvaritelno..

 6. Благодарим Ви за отправения въпрос към http://www.finansirane.eu

  Има такава програма и тя се казва ОП „Конкурентноспособност”

  Но ако искате с точност да ви кажем моля да ни предоставите информация относно вашия номер по Националния класификатор на икономическите дейности, Какъв Ви е официалния оборот за 2006, и дали имате задължения към държавни институции .
  За повече подробности моля да се свържете с нас на посочените координати в нашия сайт или да ни посетите на място в нашия представителен офис който се намира в

  гр. София, ул. Ул. “Шарл Шампо” № 22 Ет: 1 Офис: 1

 7. Reply
  ислям исмаил 05.01.2008 at 22:14

  zdr
  bih se radval ako mi dadete informatciya dali ima fond na ES,da finansira proizdvotsvo na plastmasovi chashi i ambalajni kutii
  predvaritelno blagodarya
  islyam ismail

 8. Благодарим Ви за зададения въпрос г-н Лазаров

  След Нова година се очаква финансиране за ВЕИ, тъй като както сигурно знаете това е сериозен приоритет за ЕС, до момента няма сериозно финансиране за ВЕИ.
  Ако желаете моля пратете на нашия е- адрес вашите кординати и за какво точно търсите финансиране, Ние от своя страна ще Ви вкараме в нашите листи и когато се появи финансиране ние ще се свържем с вас и тогава ще може да се срещтнем и да коментираме финансиране на ваш проект.

  Иво Янков
  Проектен координатор

 9. Reply
  Росен Лазаров 05.12.2007 at 22:37

  Бих се радвал да ми дадете информация дали има фонд на ЕС, който да финансира производството на енергия от ВЕИ и по- специално за фотоволтаична централа.
  Предварително благодаря!
  Росен Лазаров

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0