Как ще изглежда мярка 312 и 311 през 2014-2020

През старият програмен период 2007-2013 най-голям интерес сред неземеделските дейности предизвикваха мерки 311 и 312. През новият програмен период 2014-2020  еквивалента на мярка 311 и 312 има и най-много новости. Първата от тях е, че  най-вероятно ще бъдат обединени в една мярка, чието име ще бъде Под мярка 6.4  „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“ Много от вас си задават въпроса, какви ще бъдат дейностите за подпомагане през новият програмен период , а ето ги и тях.

Приоритети по под мярка 6.4

На първо място ще споменем развитието на туризма, което ще даде една много голяма възможност за всички предприемчиви хора. В това число ще се включват изграждане и обновяване на туристически обекти и развитие на туристически услуги.

Нещо ново, което ще се толерира ще бъде производството или продажбата на продукти, които не са включени по до сега познатите ви мерки 121 и 123 от Договора за създаване на Европейската общност (независимо от вложените продукти и материали);

Какво става с зелената енергия?

Производство на енергия от вторични продукти, отпадъци и остатъци с цел продажба ще бъде финансирана дейност, но изграждането на фотоволтаични електроцентрали, с цел продажба на зелена енергия няма да бъде финансирано по тази подмярка. Това не означава, че проекти произвеждащи електроенергия от фотоволтаични централи няма да бъдат допустими, но единствено в комбинация или съпътващи цялостната инвестиция. Тук очакваме и много нови интересни проекти, за производство на възобновяема енергия от различни енергийни източници. Факт е, че вече съществуват много възможности и само времето ще покаже кои от тях ще бъдат устойчиви и успешни.

Пиротитетни общини през 2014-2020

Друг интересен момент в новата програма, заместител на мярка 311 и 312 представляват приоритетните общини. Всички приоритетни до момента общини се запазват, както и списъка на населени места и курортни селища с развит масов туризъм, които няма да бъдат подпомагани за туристически дейности. Очаква се всички села, които към момента попадат под обхвата на общини, които не са приоритетни за финансиране, да бъдат подпомагани, чрез подхода лидер или така наречените местни инициативни групи. Това на практика означава, че всяко село би могло да бъде допустимо за реализирането на инвестиция. Следете редовно нашите сайтове, тъй като ще Ви информираме допълнително за подробностите около тази тема.

В новият програмен период по еквивалента на двете мерки 311 и 312 ще се дава приоритет на инвестиции, които ще се извършват на територията на Северозападен и Северен централен район. Това е и една от причините за Ваше улеснение да отворим офис в град Монтана, тъй като интересът в тази част на България ще бъде все по-голям.

Финансовите граници или размерът на субсидията

Друга съществена новост по под мярка 6.4 е, че размера на субсидията се увеличава на 75% за сметка на Вашето самоучастие, което става по-малко. Друг важен момент е размерът на общата стойност на проекта, която ще се промени от 400 000 евро на 300 000 евро.

 

Tags:

112 Comments
 1. Reply
  Zdravka Becheva 22.01.2018 at 19:06

  Zdraveite,interesuva me s.Shiroka laka popada li spisaka na selata za razvitie na selskite raioni?Imame tam kasha,koiato iskame da preustroim v kasha za gosti I da kandidatstvame za finansirane po evropeiskite programi.Raionat e s razvit selski turizam,zaradi prekrasnata priroda I rodopskite tradizii.

 2. Reply
  Ана Георгиева 06.12.2017 at 2:46

  Здравейте! Интересува ме община В.Преслав попада ли в списъка на общини под мярката? И по- специално изграждането на детски развлекателен център?

 3. Reply
  Милушев 17.02.2017 at 18:18

  Гр.Брезник попада ли за финансиране по 6.4

 4. Reply
  Димитрова 09.02.2017 at 11:24

  Здравейте село Мадара община Шумен попада ли в обхвата на мярката?

 5. Reply
  Костадин 22.11.2016 at 12:38

  Здравейте,
  имам селска къща с голям двор.Имам ли право да кандидатствам по „Млад фермер“ ако построя гъбарник в дворното място.Има ли някакви ограничения за това къде да бъде построен гъбарника т.е. мога ли да кандидатствам ако гъбарника е в имот в регулация или трябва задължително да е в земеделска земя

  • Здравейте,
   за да кандидатствате по някоя от земеделските мерки – за инвестиции в земеделски дейности от Програма за развитие на селски райони, следва да покриете изискванията за стандартен производствен обем. Предстоят приеми по следните земеделски мерки: 6.1 или по-позната като Млад фермер, като и 4.1.2 от Тематичната подпрограма за развитието на малки стопанства. Повече за тях може да прочетете на следните линкове:
   https://goo.gl/WtWmwA
   https://goo.gl/RvbSmT
   Ако имате нужда от допълнителни разяснения, може да се обадите на телефон: 02/ 489 6959.

 6. Здравейте! Община Чипровци попада ли в списъка по мярка 312.
  Благодаря!

 7. Reply
  Искра Йорданова 19.09.2016 at 13:19

  Здравейте, с.Беляковец (община В.Търново) попада ли под обхвата на допустимите за финансиране селски райони?

  • Здравейте,
   не – община Велико Търново не попада под обхвата на допустимите за финансиране селски райони. В рамките на област Велико Търново допустими за финансиране са следните общини: Елена, Златарица, Лясковец, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица, Сухиндол.

 8. Reply
  Мира Алексиева 18.07.2016 at 18:53

  Здравейте, с.Оризово, община Братя Даскалови, попада ли в допустимите финансирания за социални дейности, детски или старчески домове?

 9. Здравейте,
  град Калофер попада ли в одобрените за финансиране селски райони?
  Благодаря!

 10. Reply
  Михайлова 30.03.2016 at 22:29

  Здравейте село Орешец общинаПловдив попада ли в обхвата на мярката?

  • Здравейте,
   село Орешец (община Асеновград) не попада сред допустими за финансиране селски райони. В рамките на област Пловдив, допустими за финансиране са следните общини: Брезово, Калояново, Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, Марица, Перущица, Първомай, Раковски, Родопи, Садово, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисаря.

 11. Reply
  Tatyana Nikolova 19.03.2016 at 8:55

  Здравейте,
  понеже селото в което искам да направя къща за гости не е включено в дадените селски общини, се хващам за думите:
  „Очаква се всички села, които към момента попадат под обхвата на общини, които не са приоритетни за финансиране, да бъдат подпомагани, чрез подхода лидер или така наречените местни инициативни групи. Това на практика означава, че всяко село би могло да бъде допустимо за реализирането на инвестиция.“
  Възможно ли ще е одобрение на проект за селски район, който не е приоритетен за финансиране? Селото е в област Плевен.

  Благодаря предварително!

 12. Reply
  Aтанас Георгиев 12.03.2016 at 16:21

  Имам малка къща с двор в центърът на село Лозенец в община Царево.Искам къщата да я съборя и на нейно място да построя малък семеен хотел с голям ресторант. Интересува ме дали село Лозенец попада в обхвата на мярка 6.4. ?

 13. Reply
  Полина Богданова 23.02.2016 at 15:01

  Здравейте! Искам да попитам дали с.Рударци, общ.Перник попада в допустимите райони? Благодаря!

 14. Здравейте, интересува ме, дали, имотът ми в с. Байкал, обл. Плевен попада в допустимите за финансиране селски райони по подмярка 6.4

  • Здравейте,
   да, село Байкал (община Долна Митрополия) попада под обхвата на допустимите за финансиране селски райони.

 15. Reply
  наталия 02.02.2016 at 18:44

  Здравеи те искам да питам дали село Цалапица община Родопи дали попада в обхвата на мярка 312.Благодаря предварително

 16. Здравейте,

  Притежавам малка къща с двор в с.Главиница, обл.Пазарджик. Интересува ме дали населеното място попада в обхвата на мярка 6.4. ?
  Поздрави

  • Здравейте,

   село Главиница, община Пазарджик, област Пазарджик не попада под обхвата на допустимите за финансиране селски райони.

 17. Selo Kostenec otgovarq li za restavrirane na stari kushti ili postroqvane na novi koito shte sa za gosti

  • Здравейте,

   село Костенец (община Костенец) попада в допустимите за финансиране селски райони по подмярка 6.4 от ПРСР 2014-2020. Повече информация, относно условията за кандидатстване може да получите в някой от офисите ни в страната, които може да видите в секция: Контакти.

 18. Здравейте. Какви са възможностите за финансиране на предприятие, което е онлайн магазин? На практика част от сферата на дейност е и за малките населени места, доставяме пратки в цяла България. Идеята ни е, ако има такава опция, да закупим машина за печат и гравиране, с което да осигурим на нашите клиенти затворен процес, да намалим крайната цена на продукта, да съкратим времето за изработка на детайлите, както и да прескочим един ден доставка чрез куриерска фирма и таксата за доставката. Съвкупността от изброеното до тук ще ни предостави възможност да сме конкурентно способни на китайската стока, която е заляла нашия пазар с безобразно ниски цени и ужасно качество. Същевременно, ще можем да открием работни места в цяла България, като наемем леари, стругари, занаятчии и дори домакини, за изработка на различни продукти. Сайта ни Подари с любов, е за онлайн подаръци за всякакъв повод и празник, и постоянно допълваме и обновяваме гамата от продукти.

 19. Здравейте,

  Със семейството ми имаме къща за гости в с.Главатарци, общ.Кърджали. Интересува ме дали това село попада в обхвата на под мярка 6.4.
  Идеята е къщата да бъде разширена и достроена.

  Поздрави.

  • Reply
   Иринка Радева 15.01.2016 at 18:25

   Купих си къща в с.Обединение, общ.Полски Тръмбеш.
   Искам да я превърна в къща за гости, но и трябва ремонт. попадам ли в обхвата на под мярка 6.4.

   • Здравейте,

    населеното място попада в допустим за финансиране селски район и съответно е допустимо за финансиране по мярка 6.4 от ПРСР.
    Може да получите повече информация от наш колега, в някой от офисите ни в страната, които може да видите в раздел: контакти.

  • Здравейте,

   община Кърджали не попада под обхвата на допустимите за финансиране селски райони по мярка 6.4 „Инвестиции в земеделски стопанства“.

 20. Reply
  Нина Гоман 15.12.2015 at 20:15

  Здравейте г-н Янков,имаме стара къща с двор,искаме да е ремонтираме и да е направим къща за гости,където децата да играят,да берат малини и да гонят агънцата,ще ми подскажете ли по коя мярка е най-удачно.Малък чардак,пловдивско

  • Здравейте,

   идеята Ви за къща за гости може да бъде реализирана по мярка 6.4 от Програма за развитие на селски райони.
   За повече информация, заповядайте на среща в някой от офисите ни в страната.

 21. Reply
  Веселка Иванова 01.12.2015 at 17:59

  Здравейте,имам къща в с.Голец,община Угърчин, обл.Ловеч.Мога ли да участвам по програмата за „Развитие на селските райони“ по мярка 311?В приоритетна община ли сме?Къде мога да разбера условията за участване в програмата.Какви са изискванията за построяването на къща за гости,капацитет на леглова база и т.н.?

 22. Здравейте г-н Янков,
  Живея в едно село до общ. Ябланица, обл. Ловеч, имам транспортна фирма за превоз на хора. Въпросът ми е дали има вариант да се кандидатства за финансиране за подобрение и подменяне на автопарка.
  Предварително Ви благодаря за отговора!

 23. Reply
  Мая Михайлова 23.11.2015 at 13:19

  Искам да попитам има ли вариант да се кандидатства за финансиране построяване на къща за гости в с. Райновци, общ. габрово? Благодаря предварително.

  • Здравей Мая,

   За област Габрово приоритетни общини са Дряново, Севлиево и Трявна. За съжаление с. Райновци не попада под обхвата на приоритетните общини.

 24. Reply
  Николай 17.11.2015 at 19:56

  Здравейте , имам къща в с. Габровци (Килифарево), интересува ме мога ли да кандидатствам по мярка 312 ?

 25. Reply
  Николай 15.11.2015 at 14:44

  Здравейте! Имам къща в Ахтпол. Лятото отдавам стаи под наем. Последния етаж от 4 на къщата е все още в геуб строеж. Също така къщата няма външна мазилка. Мога ли да кандидатствам по някаква програма?Благодаря предварително!

  • Здравей Ники,

   Самият град Ахтопол е изключен от възможностите за финансиране в сектор туризъм, но община Царево е приоритетна. Тоест ако имаш идея, която е в община Царево, но извън рамките на града Ахтопол, може да се действа.

 26. Izvinete che pisha na latinica .. moga li da kandidastvam po programa za izgrajdane na kashta za gosti v selo Ticha Kotlensko ili selo Dragovo Karnobatsko

  • Reply
   Камелия Димитрова 05.11.2015 at 9:11

   Здравейте Aylin Murad,
   Община Котел и община Карнобат попадат в обхвата на общините дефинирани като селски райони. Бихте могли да кандидатствате по Мярка 6.4 от ПРСР 2014-2020 за изграждане на къща за гости в цитираните села. За повече информация – свържете се с нас 02 489 69 59.

 27. Reply
  Христо Д. 28.09.2015 at 11:44

  Здравейте,

  Кога може да очакваме да се появят подписани изисквания за участие и класиране (по точки) по мярка 6.4. Имам впредвид всички изисквания които да покрием за да можем да кандидатстваме и проектите ни да бъдат одобрени.

  Поздрави,

  • Reply
   Ивайло Янков 28.09.2015 at 14:22

   Здравейте Христо,
   Самата наредба и методологията на ранкинга по Мярка 6.4 може да се очаква в началото на следващата година.

 28. Reply
  Даниела 23.09.2015 at 12:28

  Здравейте, по коя програма трябва да кандидатствам за финансиране за изграждане фурна за производство на хляб в гр.Стара Загора?

  • Reply
   Ивайло Янков 24.09.2015 at 9:02

   Здравейте Даниел,
   Единствената програма по която може да финансиране исканата от вас дейност е „Развитие на селските райони“, за да сте допустим кандидат по програмата, дейността трябва да се развива под обхвата на приоритетна община за област Стара Загора, а те са както следва: Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Мъглиж, Николаево, Опан, Павел баня, Раднево, Чирпан

 29. Zdrawejte, mnogo se izwinyavam, che ne pisha na bylgarski, no v momenta nyamam druga vyzmojnost! Vyprosyt mi kym vas e sledniya: mogat li selata Sinemorec , obshtina Carevo i selo Yagoda obshtina Myglij da uchastvat v programata za razvitie na selskite rajoni, ili po – tochno, da se napravi malyk kompleks, ako da, to molya da mi obyasnite pri kakvi usloviya bi bilo vyzmojno tova. Blagodarya predvaritelno!

  • Reply
   Ивайло Янков 22.07.2015 at 8:20

   Здравейте Стефка,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“ само за община Мъглиж село Ягода, тъй като Синеморец е изключен за финансиране за дейности свързани с туризма защото е с развит масов туризъм.

 30. Reply
  Nikolay Derkozliev 24.06.2015 at 7:16

  Здравейте,възможно ли е в Бургас да се направи микропредприятие за производство на щори,тенти,жалузи.

  • Reply
   Ивайло Янков 26.06.2015 at 15:25

   Здравейте Николай,
   Исканата от вас дейност би могла да се финансира по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетните общини за област Бургас, а те са както следва: Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Созопол, Средец, Сунгурларе, Царево
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 31. Здравейте, г-н Янков. Аз съм секретар на читалище, което сама основах и със зъби и нокти се боря за него и успявам но без помощ няма да успея всичко! Ние сме малко селце с 300 жители но слава богу все още имама деца с които работя в читалището. Имаме помещение но е окаяно състояние, меко казано. Разбираемо е, че със целевата субсидия няма да стане. Кажете ми, как да кандидатсвам за програмата ,,Развитие на селските райони,,. Благодаря предварително!

 32. Здравейте, можете ли да ми отговорите дали може да се изгради къща за гости по мярка 6.4 в село Шкорпиловци(не в к.к.Шкорпиловци), община Долни Чифлик. Благодаря предварително.

  • Reply
   Ивайло Янков 23.03.2015 at 14:09

   Здравейте,
   И самото село Шкорпиловци не е допустимо за финансиране по програма „Развитие на селските райони“ за туристически дейности. Община Долни Чифлик е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас, като ни уведомите поне един ден предварително.

 33. Reply
  Петрова 15.03.2015 at 0:04

  Здравейте!

  Може ли да ми отговорите дали град Попово влиза в приоритетните градове за изграждането на къща за гости по новата мярка 6.4.?!

  Благодаря ви предварително!

  • Reply
   Ивайло Янков 16.03.2015 at 15:49

   Здравейте г-жа Петкова,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Попово е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 34. Здравейте!
  Можете ли да ми дадете информация за това, какво представляват еврофондовете в Австрия?
  Има ли възможност бг фирма да кандидатства там?
  Какъв вид стартиращи дейности се съфинансира?

  Благодаря ви предварително!

 35. Искам да попитам има ли вариант да се кандидатства по мярката 6.4 за построяване на къща за гости в с.Шкорпиловци?Благодаря предварително.

 36. Reply
  Христина Петрова 03.12.2014 at 23:49

  Здравейте,
  Бихте ли ми казали дали може да кандидатстваме и по коя мярка от новия програмен период за създаване на микропредприятие за производство на сладки изделия (торти,пасти,рула) заедно с магазин за пласиране на готовите изделия в град Свищов ?
  Предварително благодаря за отделеното време !

  • Reply
   Ивайло Янков 04.12.2014 at 17:42

   Здравейте Христина,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на следните приоритетни общини за област Велико Търново, а те са както следва: Елена, Златарица, Лясковец, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица, Сухиндол

 37. Reply
  Цонка Димитрова 01.12.2014 at 17:12

  Здравейте от Свиленград.
  Може ли и по коя мярка от новия програмен период можем да кандидатстваме за създаваме на микро предприятие за преработка на червени меса заедно с магазин за пласиране на готовата продукция.
  Предварително бпагодаря.

  • Reply
   Ивайло Янков 03.12.2014 at 15:23

   Здравейте Цонка,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 38. Здравейте , с.Николаевка , община Суворово попада ли в мярката за развитие на селкси райони 2015г.

  • Reply
   Ивайло Янков 21.11.2014 at 10:49

   Здравейте Радостина,
   Община Суворово е сред приоритетните за програмата и Вие може да кандидатствате с проект за финансиране по програма „Развитие на селските райони“.
   За повече и по подробна информация запоявайте при нас!

 39. Добър ден
  Имам къща в района на историческия връх Средногорец област Смолян.
  Интересувам се, възможно ли е финансиране по мярка 312.
  Лек ден

 40. здравейте.Имам следният въпрос към Вас:За кандидатстване по програма за селски туризъм т.е. изграждане на туристически обект в село Кабиле обл.Ямбол ( обект с исторически разкопки ) – какво трябва да подготвим като документи и от къде да вземем цялата информация за всички изисквания.Благодаря Ви предварително.

  • Reply
   Ивайло Янков 24.09.2014 at 12:52

   Здравейте Стела,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Тунджа е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 41. Здравейте, Г-н Янков! Искам да Ви попитам до кога могат да се подават заявления за кандидатстване по мярка 312 за тази година? Благодаря предварително.

  • Reply
   Ивайло Янков 08.09.2014 at 13:06

   Здравейте Цветан,
   Към март месец другата година се очаква първото отваряне на прозорците за набиране на проектни предложения, като всичко трябва да е готова до тогава.

 42. Reply
  Майя Накова 21.08.2014 at 13:58

  Здравейте, искам да попитам с. Долна Вереница, община Монтана влиза ли в списъка на селските райони. Може ли да се участва по програма за изграждане на къща за гости за туризъм и каква е първата стъпка, ако отговорът е положителен, при условие,че вече разполагаме с къща в същото село?

  • Reply
   Ивайло Янков 22.08.2014 at 11:01

   Здравейте Мая,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана при положение, че дейността се развива под обхвата на следните приоритетни общини за област Монтана, а те са както следва: Берковица, Бойчиновци, Брусарци, Вълчедръм, Вършец, Георги Дамяново, Лом, Медковец, Чипровци, Якимово
   Всички села, които се намират под обхвата на община Монтана не са сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 43. Здравейте ! Имам следния въпрос към Вас: Може ли да се участва по някоя от програмите за финансиране на малък бизнес свързан с изграждане на фитостени. Налагане на българския пазар , става въпрос за Варна и региона.

  • Reply
   Ивайло Янков 22.08.2014 at 10:58

   Здравейте Зорница,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за област Варна, а те са както следва: Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Провадия, Суворово
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 44. Reply
  Мария Величкова 14.08.2014 at 11:00

  Здравейте, въпроса ми е Курортен комплекс Папаз чайр, землище с.Делчево, общ. Гоце Делчев влиза ли в списъка на селските райони. Може ли да се участва по програма за изграждане на къща за гости за туризъм

  • Reply
   Ивайло Янков 15.08.2014 at 9:56

   Здравейте Мария,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Гоце Делчев не е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 45. Здравейте,
  аз съм съвсем нов потребител, които от скоро се интересува от подобни неща като евро проекти и субсидии, питането ми е къде може да се намерят всички необходими документи за кандидатстване, програмите, мярките /коя за какво е/, коя програма с какъв % финансиране е, накратко казано всичко от което обикновения човек да може да придобие представа, а не да се разводнява и да се лута от сайт на сайт. А и след като успее да намери подходящата за него програма, от къде да си вземе декларация и съответно къде да я подаде. Общо казано информация от А до Я. ???
  Благодаря и се извинявам за невежеството ми.

 46. Здравейте! Имам два декара земя и възнамерявам да отглеждам домати и краставици. Възможно ли е да получа субсидии по програма за млади земеделски производители в сектор „Плодове и зеленчуци“?

 47. Здравейте,има ли яснота по под мярка 6.4/312/
  Какви са приоритетите т.е за какво ще се дават най-много точки.
  Искам да построя къща за гости.Намира се в община Родопи,която е приоритетна ,но не е в извън градските агломерационни ареали.
  Това проблем ли е?Кога най-рано се очаква да има наредба по тази мярка ,защото времето за подготовка на проекта е дълъг и не знам да се захващам ли с това ,като чета какво става в ДФЗ.

  • Reply
   Ивайло Янков 28.07.2014 at 10:44

   Здравейте Насиуз,
   Има програма, която е в Брюксел в момента за съгласуване, основните промени са вече ясни, а самото отваряне се очаква да бъде към месец март/април другата година.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

 48. Reply
  Тодоров 17.06.2014 at 20:49

  Здравейте г-н Янков,
  искам да попитам може ли да се кандидатства по мярка 312 ако нямам фирма , или първо трябва да си направя , и може ли фирмата да се направи и да не действа до момента на финансирането .
  искам да направя оранжерия за цветя възможно ли е по мярка 312 , ако не цех за производство ( сладкарски или подобен)
  След одобрението на проект кога може да започне реализацията на проекта има ли определен срок ???

  • Reply
   Ивайло Янков 18.06.2014 at 14:57

   Здравейте г-н Тодоров,
   Моля заповядайте при нас за повече и по подробна информация, тъй като не мога да определя на база предоставената информация.

 49. Здравейте г-н Янков,
  Имам собствено помещение 80 кв.м,което е работило като заведение искам да го преустроя като производствен цех за закуски,от Стара Загора съм,на 28 години,безработен,с висше-икономическо образование,може ли да кандидатствам за европейска субсидия пo- новата програма 6.4,или по коя програма може да ми се осъществи проекта?

  • Reply
   Ивайло Янков 12.06.2014 at 14:20

   Здравейте г-н Велев,
   Исканата от вас дейност може да бъде финансирана по програма „Развитие на селските райони“, при положение, че дейността се развива под обхвата на приоритетна община за област Стара Загора, а те са както следва: Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Мъглиж, Николаево, Опан, Павел баня, Раднево, Чирпан

 50. Reply
  Кичуков 09.06.2014 at 16:04

  Здравейте г-н Янков,

  Живея в едно село в общ. Доспат. Имам две фирми-ЕТ и ЕООД. Регистрирани са в същото населено място. Разполагам и с 16 декара гора.
  1. Възможно ли ще е, да кандидатствам с една от фирмите, за изграждане на туристическо селище или къщи за гости, заедно с изграждането на фотоволтаик за собствено захранване. Имота който се води гора, трябва ли да е с променен начин на ползване или може да остане гора.
  2. Разполагам с производствена сграда-225 кв.м., която в момента е ремонтирана само 1/4, за да мога да извършвам производство.Ще бъде ли възможно да се кандидатства и за извършване на ремонт на вече съществуваща сграда.
  3. Като управител на две фирми, ще мога ли да кандидатствам поотделно с двете фирми за две различни дейности.

  Благодаря за отделеното време.

  • Reply
   Ивайло Янков 10.06.2014 at 9:35

   Здравейте г-н Кичуков,
   Исканите от вас дейности може да се финансират по програма „Развитие на селските райони“, тъй като община Доспат е сред приоритетните за програмата.
   За повече и по подробна информация заповядайте при нас!

1 2

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0