Кой зам.-министър в МЗХ какви ресори има

заместник-министри, МЗХМинистърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков представи тримата си заместници – доц. д-р Светла Янчева, проф. д-р Иван Палигоров и проф. д-р Георги Желязков по време на среща с изпълнителните директори на агенциите и директори на дирекции към ведомството.

Заместник-министър Янчева, която до момента заемаше поста заместник-ректор по международна дейност на Аграрния университет в  Пловдив, ще бъде с ресори: Програма за развитие на селските райони, директни плащания, поземлени отношения, както и сектор „Лозарство и винарство“.

За секторите – животновъдство, растениевъдство, държавни помощи и регурации, политики по агрохранителната верига и анализ и стратегическо планиране  ще отговаря проф. д-р Георги Желязков, който до момента е бил ръководител на катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ в Тракийския университет в Стара Загора.

Проф. д-р Иван Палигоров, до сега декан на факултет „Стопанско управление“ в Лесотехническия университет в София и председател на Съюза на лесовъдите,  ще е с ресор – гори, селскостопански науки, напоителни системи и рибарство и аквакултури.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0