„Метро“ дава нов живот на българските сортове зеленчуци

зеленчуци, оранжерияНемската търговска верига „Метро“ ще сключи договори със земеделци, които произвеждат автентични български сортове зеленчуци. Това обяви днес на среща с аграрния министър Десислава Танева и пред журналисти Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на „Метро България“. Новата програма на големия търговец ще започне да се прилага от месец май 2017 г.

Още през октомври представители на „Метро“ са посетили директора на Института по зеленчукови култури (ИЗК) в Пловдив доц. Даниела Ганева, за да се информират за българските автентични сортове зеленчуци и за размера на семепроизводството.

Директорът на хипермаркетите посочи още, че от „Метро“ ще изберат стопаните, които предлагат най-качествена и автентична стока, ще им предложат изгодни условия, в това число и износ на продукцията им за обекти на търговската верига в чужбина. „Ще се съсредоточим върху автентичните български продукти и семена, ще ги издигнем и ще им дадем нов живот, географско защитени българско продукти, ще започнем обучение на нашите служители ще дадем възможност на ресторантьорския бизнес да използват тези продукти“, обясни Йенисен.

Търговецът вече разполага със списък на българските производители на плодове и зеленчуци и деветте нейни регионални центрове ще се свържат с тях, за да им предложат доставки в обектите си.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0