МЗХГ трябва да защити стратегически план за разпределяне на евросубсидиите след 2020 г.

Стратегически план за новата Обща селскостопанска политика трябва да разработи Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) и да го представи за одобрение в Европейската комисия. Същото трябва да направят и другите страни членки на ЕС. Стратегическите планове трябва да бъдат съобразени с генералните цели на европейската политика – опазване на околната среда и климата и устойчиво земеделие. Това стана ясно на фоурм в София днес, където експерти представиха насоките за реформа на земеделската политика на Европейския съюз след 2020 година.

Запазват се двата стълба на подпомагане и се дава право на страната-членка сама да избере схемите и механизмите за подкрепа, разясниха представители на ЕК в България.

Новата Обща селскостопанска политика ще се прилага по индивидуален начин. В нея ще залегнат конкретни цели. Тя ще очертае рамката и начините за постигане.

Държавите-членки ще носят цялата отговорност. Те решават как и къде да инвестират парите от ОСП. Всяка страна ще отчита пред Европейската комисия как изпълнява стратегическия план и дали постига заложените цели.

Нова Обща селскостопанска политика е приоритетна тема на българското председателство на Европейския съюз през 2018 година. Ще се върви към опростени правила и по-гъвкъв подход на прилагане, смятат експертите.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0