МЗХ публикува Наръчник за участие в Кампания 2017 за директни плащания

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) публикува Наръчник за участие в Кампания 2017 г. за директните плащания – виж ТУК. В документа са отразени и новите условия за кадидатстване по схемите за обвързана подкрепа за животни – крави, овце, кози и биволи, и плодове, зеленчуци и оражерийни зеленчуци.

За да участват в разпределянето на субсидиите, кандидатите задължително трябва да са регистрирани като земеделски производители по Наредба 3. Единствено за подпомагане по схемите за преходна национална помощ – от тях се възползват тютюнопроизводители и животновъди – е позволено кандидатите да не са регистрирани като земеделски производители.

При попълването на заявлението за подпомагане на земеделските стопани ще бъде предоставен документ, в който са отбелязани допуснатите грешки, които могат да доведат до отказване или намаляване на размера на субсидията. Важно е кандидатът да прегледа много внимателно евентуалните грешки и да прецени дали желае да въведе корекции в заявлението си с цел минимизиране и избягване на пропуски, се отбелязва в Наръчника.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0