МЗХ работи по усвояването на всички пари по ПРСР за 2013 г.

На съвместното заседание днес на МЗХ и Парламентарните комисии по земеделие и европейски фондове земеделският министър Димитър Греков съобщи, че е направена равносметка, открити са всички силни и слаби страни и се прави необходимото бъдещите програми за развитие на селските райони и за сектор „Рибарство“ да са по-успешни.

По отношение на сегашната програма министърът изтъкна, че е осигурен достатъчен административен капацитет за обработката на постъпилите заявления за подпомагане. Греков добави още, че Държавен фонд „Земеделие” много сериозно и внимателно следи изпълнението на сключените договори и своевременно предприе мерки за успешното усвояване на средствата. Според последните прогнозни данни до края на годината по всички мерки от Програмата за развитие на селските райони се планира да бъдат разплатени над 325 млн. евро.

Именно за усвояването на всички пари по ПРСР за 2013 г. работи МЗХ. Планът за осъщестяването на тази цел включва оптимистичен сценарий – при който да се изплатят всички средства, реалистичен сценарий – при който да се намери начин за максимално усвояване на средствата през годината и песимистичен сценарий – при който някои проекти няма да се случат в този планов период.

Източник: по материали на МЗХ и ФЕРМЕР.БГ

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0