Млади фермери пренасят кафези със зайци, мамят фонд „Земеделие“

румен порожановМлади фермери пренасят кафези със зайци и пъдпъдъци в опит да измамят служители на фонд „Земеделие“. Това заяви днес пред „Дарик“ изпълнителният директор на фонда Румен Порожанов. Случаи с „преносими“ ферми са установени най-често при стопаните от Благоевградска област.

„Натъкнахме се на доста нелицеприятни схеми на младите фермери, които проверяваме – отсъстват животните, които заявяват. Появиха се много проекти за зайци и пъдпъдъци и след като минаха първите проверки, разнесоха кафезите със зайците из дворовете, но изведнъж направихме втори и трети проверки и се оказа, че масово това производство – отглеждане на зайци, отсъства“, каза Порожанов.

„Това са определени схеми – кокошкарски или зайчарски, но няма да минат. Те ще си отидат и с определени сигнали на определени други места, след като си финализираме проверките“, каза Порожанов. Ще бъдат подадени сигнали в прокуратурата за тези схеми, защото става дума за опит за измама с европейски средства, каза шефът на Фонд „Земеделие“.

Опитите за измама са по мярка 6.1„Стартова помощ за млади земеделски стопани“, която бе отворена за прием между 29 юни и 24 юли т.г. Одобрените проекти ще получат безвъзмездно 25 хил. евро.

3 Comments
 1. нещо не ви хареса в коментара ли кое не е одбелязано. и тук ли има забрана на исказване на мнение с факти

  • Здравейте,

   в сайта на FINANSIRANE.EU бихте могли да изразявате свободно своето мнение, като все пак начинът на изказ трябва да бъде съобразяван с общоприетите стандарти.

   В срок до 15 работни дни от получаване на писмено уведомление за одобрение на заявлението за подпомагане, кандидатът трябва да подпише договор за предоставяне на финансовата помощ.

   FINANSIRANE.EU не отговаря за одобрението на заявленията за подпомагане; подписването на договори с ДФ „Земеделие“ и отпускането на финансова помощ за одобрени проекти!

 2. а от и до кога трябва да се чака за подписването на договорите с фонд земеделие. тези който са им минали 3 проверки и всичко е било в ред. колко време ще се бавите. знаете ли как се изхранват 890 пъдпъдъка. явно не не ви пука./ знаят ли в европейския съйуз за голямите злоупутреби на служителите от фонд земеделие. явно не знаят. напишете от кога ще се подписват тези договори

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0