Мярка 141 ще отвори през 2014г.

След мярка 112, стана ясно вече бъдещето и на другата мярка – 141  „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”, чието отваряне чакаха немалко фермери.  Зам.-министър Гечев заяви обаче, че стартирането й се отлага за другата година, макар през тази година да бе обявявано на два пъти (през юни и през септември), че ще се състои нейното отвяране .

Проблемът пред стартирането й отново се корени в липсата на средства. И така, ако бъде отворена мярка 141 тази година, средствата по нея ще трябва да бъдат набавени за сметка на бюджета на МЗХ, а такива средства, по думите на Гечев, липсват. Той обаче увери, че същата мярка ще я има и през месец май 2014 г., когато ще могат да кандидатстват фермерите и по нея.

Причина за този проблем с обещан, но неизпълнен график на прием по мерките 112 и 141 е, че „някой е пускал индикативни рамки на базата на необоснованост в бюджетите и през цялото време е лъгал“. Освен това, спред Гечев по-приоритетна в момента е мярка „Млад фермер“, защото много от тези млади хора ще изгубят право да кандидатстват, ако изчакат до другата година.

Източник: по материал на ФЕРМЕР.БГ

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0