Мярка 16.1 ще тръгне през 2018 г., съобщи Лозана Василева

Мярка 16.1 “Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на Европейското партньорство за иновации” от ПРСР ще бъде отворена през 2018 г. Това съобщи днес зам.-земеделският министър Лозана Василева при връчването на годишните награди за иновации на Патентното ведомство, информираха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Д-р Василева връчи награда в категорията  „Електротехника и електроника” на Георги Киров и Георги Червенков за тяхното изобретение „Антенна решетка от микролентови къси антени с обратно излъчване”. Изобретението има амбицията да спомогне за замяна на сателитните антени в мобилните комуникации, с което те да станат по-независими, посочиха двамата изобретатели при представянето им по време на тържествената церемония.

Мярка 16.1 трябваше да бъде отворена за прием през ноември според Индикативния график на МЗХГ от лятото. В началото на октомври т.г. бе публикуван Индикативен график за 2018 г., който предвижда отварянето на 7 мерки, една от които е мярка 16.1.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0