Мярка 4.2 ще се отвори на 29 януари

Мярка 7.2 ще тръгне февруари с бюджет от 100 млн. евро

Втори прием по мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг за селскостопански продукти“ ще бъде пуснат на 29 януари, съобщи днес, отговаряйки на въпрос, свързан с мярка 7.2 земеделският министър Румен Порожанов. Това се случи по време на блиц-контрола в парламентарната земеделска комисия.

Министърът каза, че в началото на февруари ще бъде отворена за втори прием и мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Тя ще бъде с бюджет от 100 милиона евро.

По време на втория прием не се предвиждат проекти за пътища и водопроводи. Акцентът ще е върху улиците, тъй като за тяхното обновяване ще са заделени 50 милиона евро. Приоритетни ще са също проектите за площади, паркови пространства, спортни съоръжения. За да не се повторят грешките от предишни приеми, проектите за спортни съоръжения ще са с нисък таван. По настояване на спортното министерство в мярката ще са заложени и реконструкции на училищни физкултурни салони. Предвидено е перо и за енергийна ефективност.

Министър Порожанов съобщи още, че е предвидена разяснителна кампания за кандидатстването през Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН) 2000.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0