Мярка 5.4 от Програмата за морско дело и рибарство ще е с бюджет 10 млн. лв.

Големи пари за рибовъдното фермерствоУправляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство публикува за обществено обсъждане документите по процедура за подбор на проекти по мярка 5.4. „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“.

По мярката ще се насърчават изграждането на нови предприятия и модернизацията и реконструкцията на съществуващи предприятия за преработка на продукти от риболов и аквакултура.

Приоритетните инвестиции ще са насочени към преработка на собствена продукция, повишаване на енергийната ефективност, прилагане на методи, намаляващи отрицателното въздействие върху околната среда, вкл. третирането на отпадъци и откриването на работни места.

  • Общ размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата (БФП) – 10 млн. лв.
  • Максимален интензитет на БФП – 50%
  • Минимален размер на БФП – 20 000 лв.
  • Максимален размер на БФП за 1 проект – 1 млн. лв.
  • Максимален размер на БФП за 1 бенефициент за целия програмен период – 1.4 млн. лв.

Всички необходими документи за кандидатстване са обявени за обществено обсъждане на Единния информационен портал – http://www.eufunds.bg/programen-period-2014-2020/operativni-programi-2014-2020/programata-za-morsko-delo-i-ribarstvo-2014-2020-g/item/15241-obshtestveno-obsazhdane-na-dokumentatziya-po-protzedura-za-podbor-na-proekti-po-myarka-5-4-prerabotvane-na-produktite-ot-ribolov-i-akvakulturi-03-06-2016.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0