МЯРКА 6.4 – ПОЛУЧАВАТ ЛИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ХЛЯБ И ХЛЕБНИ ИЗДЕЛИЯ РЕАЛЕН ШАНС ЗА ФИНАНСИРАНЕ?

През 2018 година приемът по подмярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ ще бъде разделен на три части, в зависимост от сектора за който се кандидатства:

 • Производство;
 • Услуги, или
 • Занаяти

Всеки един от трите приема ще разполага с отделен бюджет за финансиране и отделни критерии за оценка на проектните предложения. Към първия от посочените три приема, допустимо за финансиране е производството на хляб и хлебни изделия. Същото производство не е сред най-приоритетните, които получават бонус точки, но има достатъчно варианти за производителите на хляб и изделия от хляб да си набавят реален шанс за финансиране. Шанс, с който същите могат да спечелят безвъзмездна финансова помощ в размер до 200 000 евро, за инвестиции, изпълнявани на територията на селски район.

Ето и най-съществените критерии на които е желателно да отговарят проектите, така че да имат реален шанс за спечелване на финансиране:

 • Проекти на кандидати, притежаващи опит или образование в сектора за който кандидатстват;
  В случая, предимството е, че не е задължително кандидатите да имат опит пряко в производството на хляб и хлебни изделия. Необходимо е фирмата с която се кандидатства да осъществява дейност в сектор Преработваща промишленост, включващ производството на хранителни продукти, напитки и много други.
 • Проекти на кандидати, които са действащи фирми с история от три и повече години и са реализирали приходи и печалба;
  Тук сферата на дейност на фирмата няма значение.
 • Проекти на кандидати, извършващи дейност на територията на общината, в която ще се осъществи проекта;
 • Проекти, създаващи нови работни места;
 • Проекти, включващи иновации;

Важно е да се има предвид, че не е задължително да се отговаря на всички от посочените по-горе критерии, но за настоящата проектна идея е желателно да се отговори на повечето от тях. Вариантите за отговаряне на посочените критерии, и същевременно да притежавате реален шанс за спечелване на проект са достатъчно. Именно с тази цел, създадохме новата онлайн платформа RISUKU – подпомагане на кандидатите и предоставяне на готови бизнес идеи за реализиране по подмярка 6.4. В случай на проявен интерес във връзка с настоящата идея, можете да заявите консултация на която да обсъдим и оптимизираме вариантите за спечелване на финансова помощ:

Производство на хляб и хлебни изделия – идея с висока възвръщаемост в селски район

[button color=“red“ size=“medium“ link=“https://risuku.eu/portfolio-items/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%BB%D1%8F%D0%B1-%D0%B8-%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F-2/“ icon=““ target=“true“]НАУЧИ ПОВЕЧЕ[/button]

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0