Мярка 7.2 отворя от утре до 3 октомври

мярка 7.2От 2 септември в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ се приемат заявления по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Приемът ще продължи до 3 октомври 2016 година.

Общият бюджет за този прием по подмярка 7.2 е в размер на левовата равностойност на 341 млн. евро.

Финансова помощ по подмярката в размер на 150 млн. евро е осигурена за строителство, реконструкция и/или рехабилитация на общински пътища и съоръжения. В този бюджет са предвидени 50 млн. евро за ремонт на нови и съществуващи улици и прилежащите им съоръжения, както и 85 млн. евро – за изграждане и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в населени места с под 2 000 еквивалент жители, попадащи в селските райони.

В бюджета по подмярка 7.2 се предвижда кандидатите да получат финансова помощ от общо 40 млн. евро за общинска образователна инфраструктура с местно значение в селските райони – 15 млн. евро са за детски градини и 25 млн. евро – за основни или средни училища, финансирани от бюджета на общината. 10 млн. евро е финансирането на изграждане, ремонт, реставрация, закупуване на оборудване и/или обзавеждане на обекти, свързани с културния живот в населените мяста в селските райони. За изграждане и реновиране на социална инфраструктура за предоставяне на услуги, които не са част от процеса на деинституционализация на деца и възрастни, финансовата помощ е 6 млн. евро.

Допълнителна информация, свързана с кандидатстването за финансово подпомагане по подмярка 7.2, може да намерите на сайта на ДФ„Земеделие“.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0