Мярка 7.6 за възстановяване на храмове е отворена за 4 седмици

 храм, църкваОт днес, 9 май, Държавен фонд „Земеделие“ започва прием на заявления за подпомагане по подмярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Документи ще се приемат до 3 юни в областните дирекции на ДФ „Земеделие“. Общият размер на помощта по този прием е левовата равностойност на 25 милиона евро.

Един проект не може да надхвърля левовата равностойност на 400 хил. евро, а общо за целия програмен период сумата за същия обект не може да надвишава 1 млн. евро. Ако извършените по проекта разходи не генерират приходи, финансовата помощ е 100% от стойността. В противен случай е 75 на сто.

От разплащателна агенция ще трябва да одобрят разходите, които проектът предвижда. Има и референтни стойности за различните дейности, които се финансират по подмярка 7.6.

Подмярка 7.6 има за цел да повиши качеството на живот и да запази културната идентичност и традиции в селските райони. Финансовата помощ се предоставя за възстановяване, реставрация, ремонт и/или реконструкция на сгради с религиозно значение. Допустими са и дейности по вертикалната планировка и подобряване на прилежащите пространства.

 

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0