Най-известният фермер на света пристига в България

Джоел Салатин ще направи майсторски клас в Сандански и ще изнесе две лекции в София

Джоел Салатин

Как да направим печеливша, успешна, морална и чиста малка ферма? Как да следваме примера на свободните земеделци по света? Как да навлезем в техниките на възстановяващо се земеделие? Как да разработим независимо пазара си?

На тези и още въпроси ще отговори през есента най-известният американски фермер – Джоел Салатин, който пристига за първи път за среща с българската публика, сред която има и последователи на методите му в земеделието. Салатин е създателят на прочутата ферма Полифейс във Вирджиния, САЩ, която снабдява с чиста храна 4000 фамилии, 10 магазина и 50 ресторанта. Има световна слава за своята иновативна, интегрирана животновъдна система. Известен е от участието си във филмите “Корпорация Храна (Food Inc.) ”, “Американско месо (American Meat)”, “Прясно (Fresh)”.

Програмата на Салатин в България включва майсторски клас в Сандански за начинаещи и действащи фермери и собственици на земя, както и лекция в София за всички, за които е важно да знаят откъде идва храната им, кой я произвежда и как да я приготвят сами.

“Горди сме, че успяхме да убедим Салатин да ни даде част от своето кратко време в Европа и да сподели своите методи на терена на напълно неизвестната за него Източна Европа”, каза Филип Харманджиев, собственик на Чифлик Ливади – българската ферма, която използва методите на Джоел Салатин и по чиято инициатива той е в България.

Всеки записал се ще има възможност да се включи в двудневния майсторски клас със Салатин в гр. Сандански на 28 и 29 септември. Американецът ще сподели какво трябва да се знае през първите пет години и как се създава, бюджетира и дизайнира фермата. Ще покаже как могат да се интегрират различните животински системи за максимален ефект, плодородие и добиви и как се компостира във фермата. Салатин ще даде и ценни съвети за маркетинг, създаване на кооперативи и изграждане на успешна клиентска мрежа, както и за развитието на човешкия потенциал във фермата.

Лекцията в София е на 30 септември в 10:30 ч. сутринта, в Центъра за дизайн, култура и иновации – Генератор, в Бизнес център Витоша на бул. Черни връх 47. На лекцията всеки желаещ може да срещне и зададе въпросите си към гуруто на свободните земеделци по света и владетел на техниките за възстановяващо се земеделие.

Местата за събитията с Джоел Салатин в България са ограничен брой и достъпът до тях е срещу вход, който може да бъде заплатен през специалния сайт www.salatinbulgaria.com.

Посещението на Джоел Салатин у нас се случва с подкрепата на Фондация Америка за България и по покана на Чифлик Ливади.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0