Най-после: Старт на новата програма „Морско дело и рибарство“

Десислава Танева и Бойко Борисов откриха новото пристанище на ПомориеПрез идния месец юни най-после ще стартира новата Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г., съобщи вчера в Поморие земеделският министър Десислава Танева. Това е последната неотворена още европейска програма. Вече са качени насоките за кандидатстване по мярка 2.2 „Продуктивни инвестиции в аквакултура“.

„Мярката е насочена към бизнеса. Проекти до 50 000 евро ще са по облекчен режим, като по този начин даваме предимство на малките рибари, които кандидатстват“, каза министърът. Тя допълни, че с цел Програмата да стигне до по-голям брой заинтересовани лица, има ограничения за това колко средства може да усвои един бенефициент.

Десислава Танева подчерта, че за първи път в този програмен период е създаден Консултативен съвет по рибарство, чрез който се отразяват исканията на сектора.

Проектът “Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище – гр. Поморие”, заради който Танева и премиерът Бойко Борисов посетиха морския град,  е на обща стойност 9 722 549,24 лв. Общата площ на новото рибарското пристанище е 41 309 кв. м. Една от най-съществените дейности при изграждането му е укрепването на бреговата ивица и строителството на предпазен вълнолом, съставен от зона за пристан на рибарски кораби, хелинг за 40 лодки и технологична площадка. Част от този вълнолом служи за защита на подходния канал при входа на акваторията. Крайбрежният хелинг на пристанището осигурява места за още 36 рибарски лодки. Има изградени три нови сгради – за рибна борса, за административно обслужване и за ремонтни работилници.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0