На 22 февруари започва международното селскостопанско изложение Агра 2017

Архивна снимка от Агра 2016

Международното селскостопанско изложение Агра 2017 г. се открива утре, 22 февруари, в пловдивския панаир. Лентата ще бъде срязана в 11:30 часа пред палата №6 в панаирното градче. Традиционно, тази чест се пада на земеделския министър, който все още не е потвърдил участието си.

Агра, както и останалите изложби – Винария, Фудтех, Вкусове от Италия, БиоАгра, ХоРеКа и пчеларската Апи България, ще продължат до 26 февруари. В последния ден посетителите на панаира, които са решили да участват в томбола, ще разбера дали имат късмет за наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив – мотокултиватор Antor с двигател Honda,  хидрофорна помпа Wilo с маркуч и комплект ножици за лозя, асми и дървета ARS. Входният билет е 5 лева, а за пенсионери, ученици и инвалиди – 3 лева.

Над 30 новости ще бъдат показани на Агра 2017. Голяма част от иновациите е в областта на растениевъдството, съобщиха от изложбения център. Сред тях са пъпеш, който ражда по 8 тона на декар, първата българска технология за биологично производство на малини, технологии за култивирано отглеждане на гърлица, гипсофила и змийска трева, царевичният хибрид на „Пионер семена“ Optimum Aquamax, който може да се приспособява към климатичните условия и дава с 10-12% по-високи добиви, и други.

Деловата програма в дните на Агра започва още от първия ден с конференцията „Бъдеще на местните храни“ от 13:00 до 18:00 часа в зала „България“, Конгресен център. В 14:00 часа в пресклуба на панаира започва дискусионният клуб „Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя“.

На 23 февруари от 9:00 до 13:00 часа Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) организира конференция на тема „Обучение на съветници и иновационно брокерство за ефективно земеделие“ в зала „България“ на Конгресния център. В същия ден от 9:30 до 13:30 часа в зала 2 на палата 6 ще се проведе Кръгла маса на тема „Състояние и възможности за развитие на дребните земеделски стопанства в България“, организирана от Центъра за Иновативно земеделие и американското посолство в България. От 13:00 до 17:00 часа в зала 1 на палата 6 Селскостопанска академия се включва в деловата програма с Кръгла маса на тема „Агроекологично райониране на основните култури и изискване на сортовете“. От 13:30 до 18:00 часа в Пресклуба посолството на кралство Нидерландия ще проведе българо – холандски семинар на тема „Млечната ферма като печеливш бизнес“. От 13:30 до 17:00 часа в зала „България“ и под организацията на фондация „Биоселена“ е конференцията „Биологичното земеделие в България. Как да продължим приказката“.

На 24 февруари биологичното производство ще е на фокус от 9:30 до 13:00 часа, когато в зала „България“ ще се състои Ден на биологичното земеделие. От 13:00 до 17:00 часа в зала 1 на Палата 6 животновъдите могат да участват в кръглата маса на тема „Състояние и проблеми на животновъдството“.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0