Незаконният риболов ще е във фокуса на МЗХГ, съобщи на среща в Созопол Атанас Добрев

„В лицето на настоящото ръководство на Министерство на земеделието, храните и горите браншът може да намери съмишленици в общата ни цел да запазим богатството на морската ни флора и фауна и да го предадем като ценно наследство на бъдещите поколения. Екипът на министерството, заедно с Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, имаме амбиция да продължим отстояването на стратегическите интереси на българския риболовен бранш, но и да поддържаме перманентния интензивен контрол в акваторията на Черно море. Трябва да развиваме рибарския сектор с мисъл за бъдните поколения и с ангажираност към съхранение богатството и разнообразието на рибните ни ресурси.” Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на среща в Созопол с представители на неправителствени организации на морския промишлен риболов, както и на рибарски сдружения, сред които БГ Фиш, Черноморски изгрев, Рибарско дружество – Созопол и други.

Организациите представиха своята дейност и очакванията си за развитие на сектора. В конструктивен план бяха дебатирани и актуални въпроси, свързани с възможностите за финансиране, подобряване условията на труд и контрол. Заместник-министърът подчерта, че ще продължи борбата с незаконния риболов и стриктно ще се следи за спазване на законовите разпоредби при провеждане на промишления и любителски риболов. Той припомни, че само през юни Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури извърши близо 1600 проверки, при които разкри 170 нарушения и иззе над 17 км мрежи и 600 кг риба.

 

В дебата участие взе и кметът на град Созопол Панайот Рейзи в качеството си на председател на Рибарско дружество – Созопол.

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0