Нови дати за прием на проекти по мярка 311 и 312

Изглежда правителството прави опити да се събуди от дългия зимен сън, в който беше изпаднало. От няколко часа В сайта на държавен фонд земеделие публикуваха примерен график за прием и обработка на проекти по програма за развитие на селските райони за календарната 2010 година. Правят впечатление два основни момента. Приема на проекти по мярка 311 и 312 е условно разделен на два паралелни етапа:

 • Прием на заявления за кандидатстване, чийто инвестиции са по ЕПИВ (Европейския план за икономическо възстановяване)
 • Прием на заявление за кандидатстване, чийто инвестиции не са по ЕПИВ

Към бюджета на Програмата за развитие на селските райони са предвидени допълнително 33.15 млн. евро за 2009 и 2010 г. от Европейския план за икономическо възстановяване, към които има и 3.68 млн. евро съфинансиране от българска страна.

Едно от приоритетните направления на ЕПИВ са Инвестиции във възобновяема енергия – за създаване на насаждения от многогодишни енергийни култури, за изграждане на инсталации и инфраструктура за производство на възобновяема енергия чрез използване на биомаса и други възобновяеми енергийни източници (слънчева, вятърна и геотермална енергия);

Средствата по линия на ЕПИВ в размер общо на 36.83 млн. Евро.

Ето и примерна схема, в която показваме датите, през които ще можете да внесете Вашите проекти. Всички допустими дейности по мерки 311 и 312 са отразени в синьо, докато проектите свързани с ВЕИ (Възобновяеми енергийни източници) са маркирани в зелено.

Останалите дати по всички мерки към програма развитие на селските райони можете да свалите от тук.

Екипа на Finansirane.eu и консултантска компания „ЕНПРОМ” ООД може да Ви съдейства при подготовката и управлението на проекта/и за финансиране към съответните мерки.

Пожелаваме на всички кандидати спорно лято.

5 Comments
 1. Reply
  един от всичките 24.06.2010 at 20:19

  Уважаеми Бенефициенти,
  пише Ви един вече дълготрайно чакащ гражданин да се започне отново разглеждането на проектите по мярка 311 и 312,на които вече отдавна трябваше да сме получили отговор/за информация срока за разглеждане е 3 месеца ,но на нашите управници и 3 години е малко/. Абсурдно е да те задължават да изготвиш и разпишеш множество документи ,декларации,договори ,които малко или много са конкретизирани някакви срокове и условия, а те да не се съобразяват и да не зачитат Твоя труд. Едва ли някой от Вас си дава сметка ,че ако не усвоим тези средства които сега ни се предлагат от ЕС и не развием нашата икономика и производство ,как после ще плащаме годишният си членски внос към ЕС!?
  Уважаеми Българи ,и всички Вие които все още чакате отговор от заспалата агенция и ДФЗ ,аз мисля че е крайно време да вземем нещата в свои ръце и Ви призовавам да поемем процедура за внасяне на колективен иск в съда срещу ДФЗ и неспазване на сроковете по наредбите.

 2. Reply
  Тома Томов 08.06.2010 at 14:13

  „Приема на проекти по мярка 311 и 312 е условно разделен на два паралелни етапа:….“

  „паралелни етапи“ , звучи ми , като лингвистична безсмислица !….

  …да не би да става въпрос за „последователни “ етапи ???

 3. Reply
  Ивайло Янков 19.05.2010 at 15:35

  Приятели,

  Екипа на Finansirane. eu поднася най – искрените си извинения за неотговарянето на вашите въпроси към нас. Това се дължи на технически проблем, свързан с преместването на информационния портал Finansirane. еu на собствен сървър.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: https://finansirane.eu/forum/

 4. здравейте,
  искам да направя къща за гости с цел туризъм,какво е нужно да подготвя,какви документи и къде трябва да ги представя?

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0