Нови преференциални цени от 1.09.2012 на произведена електрическа енергия от ВЕИ (допълненена)

НОВИ ИЗКУПНИ ЦЕНИ, ВЛЕЗЛИ В СИЛА ОТ 01.09.2012 С РЕШЕНИЕ НА ДКВЕР

[signoff]

13 Comments
 1. Здравейте Г-н Янков.Имам договор с ЕВН от 2012 г. за изграждане на поетапна покривна 30 кв.ФЕЦ като до 30.06.2012г. пуснах да работи 11,2 кв. от ФЕЦ.Остават да пусна до края на 2015г. останалите 18,8 кв.Ще имам ли проблеми с ЕВН ако пусна цялата централа през 2013 год. и как ще ми калкулират цените и таксата.Благодаря ви.

  • Reply
   Ивайло Янков 15.01.2013 at 12:07

   Здравейте Николай,

   Трудно е да се каже към момента, тъй като нещата са много плаващи в този сектор, към момента и не бих се ангажирал с конкретен отговор.

 2. Reply
  Ивайло Янков 08.10.2012 at 10:46

  Здравейте Севда,

  Така, не мога да Ви кажа на изуст! Моля изпратете ми становището от ЕВН за да видим какво пише в него!

 3. Reply
  Севда Ангелова Давидова 06.10.2012 at 17:02

  Имам къща в с.Мезек общ.Свиленград .Имам всички документи за построяването на фотоволтаична система до 30 киловата -какво имам предвид-скица виза .Становище и предварителен договор съгласувани от ЕВН .Проекти :Електро. План за безопастност и здраве. Пожарна безопастност . Строителни конструкции .Геодезия .Разрешение за строеж и това което нямам е Разрешение за прокарване на външна връзка.Много Ви моля кажете ми какъв е реда да получа това разрешение-отказват ми понеже точката на присъединяване т.е. трафопостта попадал 2 метра в Горски фонд.Аз даже и нямам представа къде се намира защото това се знае от ЕВН не от мен.Аз смятам чее това е работа на ЕВН-как е издадено тогава Становище за присъединяване.Възможно лие някой умишлено да ми спъва работата.Очаквам вашето съдействие.

 4. Reply
  Dani Atanasova 18.09.2012 at 7:48

  Здравейте, Имам имот в землището на село Дерманци, общ. Луковит.
  2. Имотът е в населено място, т.е. урбанизиран, и смятам, че е подходящ за изграждане на ВЕИ до 30кв. върху покривни конструкции, в непосредствена близост е до трафопост на съответния енергиен оператор за района.

  Имам ли право да изградя ВЕИ според новите наредби, и ако да дали имам право на субсидии по някоя програма?
  В случай, че отговарям на изискванията, бих желала да комуникирам с Вас относно проекта, изграждането, документацията и т.н.

 5. Здравейте, вярно ли е че са свалили още изкупната цена на тока от началото на септември? Има ли смисъл да се изгради такава централа при тези „смешни“ цени?

  • Reply
   Ивайло Янков 11.09.2012 at 16:52

   Здравейте Валентин,

   Да има промяна в цените и самите бизнес планово се калкулират много трудно се получава. Най – добре е централата да е до 30 кв.

 6. Бих желала да се свържа с г-н Янков , за повече информация по темата на емай.

 7. Благодааря за одговора и си взимам бележка за кирилисцата. Да ви попитам още нещо, к’во праим ако съм извикал фирма която ми е изградила една централа без да подавам никакви докоменти в енерго дружеството преди това ,после възможно ли е присъединяване на такава централа към мрежата

  • Reply
   Ивайло Янков 07.08.2012 at 10:24

   Няма как да изградите централа без да съгласувате предварително с енерго дружеството, просто няма да Ви присъединят!

 8. da rechem 4e iama jelanie i vuzmojnost sus sobstveni sredsstva da izgradia v dvora si edna 10kW-va fotovoltai4na centrala svurzana kum elektri4eskata mreja,triabvali da uvedomia suotvetnata energiina kompania za nameereniata si i kolko produljitelna e procedurata po prisuediniavane ,pla6tat li se niakakvi taksi za tova ,za6toto sum chuval 4e isgrajdaneto e lesno ,a PRISUEDINIVANETO kum MREJATA stavalo mnogo tromavo

  • Reply
   Ивайло Янков 24.07.2012 at 14:20

   Здравейте Николай,

   Моля пишете на кирилица!

   Първото нещо, което се прави е да се входират документи към съответното енерго дружество за условията и начина на присъединяване към мрежата. Времето за съгласуване е до един месец, след което има проектиране на самата централа.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Финансирай идеите си по програми на Европейския съюз :: Finansirane.eu ::
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0